Naar de startpagina

LAST VAN EEN CORONA-DIPJE OF EEN WINTERDIPJE?

Kortere dagen, lagere temperaturen en minder licht doorheen de dag: de herfst en winter kunnen ervoor zorgen dat we ons neerslachtig en futloos voelen. We noemen het dan ook een winterdipje, een verstoring van de natuurlijke dag- en nachtritmes van het lichaam. De oorzaak van een winterdepressie is voornamelijk het gebrek aan natuurlijk daglicht. Het coronavirus met de daarbij horende maatregelen en lockdowns, maken het er niet beter op voor onze mentale gezondheid. Ervaar jij ook een corona-dipje of een winterdipje? Lees hieronder onze tips om je weer beter te voelen! 

KENMERKEN WINTERDIPJE

  • Verdrietig, chagrijnig, humeurig, of angstig voelen.
  • Meer slapen, maar nog steeds moe voelen.
  • Concentratieproblemen.
  • Interesse verliezen in je gebruikelijke activiteiten.
  • Toegenomen drang naar koolhydraten, zoals brood en pasta.
  • Meer eten en gewichtstoename.

TIPS TEGEN EEN DIPJE

1. Ga naar buiten

Een van de voornaamste redenen van een winterdipje is een tekort aan natuurlijk daglicht. Schijnt de zon vandaag? Ga dan eens naar buiten, al is het maar voor even. Onder invloed van zonlicht maakt je lichaam vitamine D en serotonine (het gelukshormoon) aan! Een tijdje in de zon geeft je meteen een oppepper en laat je weer levendig voelen. Schijnt de zon niet? Stap toch even naar buiten! Natuurlijk daglicht heeft invloed op de hoeveelheid melatonine (slaaphormoon) in je lichaam, waardoor je 's nachts beter zult slapen.

2. Beweeg voldoende

Kies een sport die je leuk vindt en start to move! Ga joggen, fietsen, zwemmen, tuinieren, boksen, wandelen,.. Elke vorm van beweging is goed! Beweging zorgt namelijk voor een verbetering van het endorfinesysteem. Bonuspunten voor wanneer je buiten een activiteit uitoefent, dit geeft namelijk een extra boost aan je brein en lichaam. Het werkt niet voor iedereen, maar verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat genoeg beweging kan helpen wanneer je je down voelt.

3. Gun jezelf rust

Bewegen is belangrijk, maar vergeet ook zeker niet om tijdig te ontspannen en even niets te doen. Zorg voor voldoende me-time en doe iets wat je echt leuk vindt en jou tot rust brengt. Het is belangrijk je hoofd leeg te maken op een manier die jij fijn vindt. Of dat nu door middel van sporten is, Netflix kijken, breien, mediteren, uitslapen, een boek lezen, muziek luisteren of een lang bad nemen. Doe dagelijks iets waarbij je helemaal tot rust komt.

4. Neem ondersteunende voedingssupplementen

Tegenwoordig zijn er veel supplementen verkrijgbaar die een goede gemoedstoestand ondersteunen en kunnen verbeteren. Afhankelijk van de situatie kunnen voedingssupplementen je helpen stress te verminderen, de zenuwen te kalmeren en bijdragen aan een aangename gemoedstoestand, ontspanning en rust. Veelgebruikte ingrediënten in deze supplementen zijn sint-janskruid, saffraan, l-tyrosine en tal van vitaminen. De bekende producten die je bij Optiphar kunt kopen zijn onder andere: A. Vogel Hyperiforce Forte, Nutrisan Safframed, Zaffranax, Natural Energy L-Tyrosince en Trenker Kwalitis. 

Optiphar aanraders tegen een dipje:

Zaffranax Positieve Stemming

Zaffranax Positieve Stemming is een doeltreffende oplossing die helpt om een positieve stemming te behouden tijdens emotionele periodes, tijdelijke stress en professionele vermoeidheid.

  • Geformuleerd op basis van saffraanextract, magnesium en vitamines B.
  • Vermindert vermoeidheid.
  • Ondersteunt normale mentale prestaties.
  • Draagt bij tot het behoud van een positieve stemming.
  • Helpt bij emotionaliteit of verdriet.
  • Biedt ondersteuning bij stressgevoeligheid, moeilijke concentratie of verminderde productiviteit.
  • Vermindert vermoeidheid en gespannen spieren.
  • Hoogwaardig gestandaardiseerd saffraanextract helpt het emotioneel evenwicht en een positieve stemming te behouden.
  • Hoogwaardig biologisch magnesium helpt vermoeidheid te verminderen, en draagt bij tot een normale spiercontractie en spierspanning.
  • Vitamines B dragen bij aan een normale werking van het zenuwstelsel en een gezonde psychologische functie (B6, B12). Ze ondersteunen de mentale prestaties, inclusief de stressbestendigheid en de concentratie (B5) en helpen vermoeidheid te verminderen (B6, B9, B12).

Moodlab Positive Mind & Balance

Moodlab Positive Mind & Balance is een voedingssupplement met saffraan dat de moedeloosheid vermindert en ondersteuning biedt bij een mentale dip.
  • Zorgt voor een opkikker bij een mentale dip.
  • Biedt ondersteuning voor, tijdens en na een zware emotionele periode.
  • Wetenschappelijk onderbouwd.
  • Bevat Saffranum, een hoogwaardige saffraan met een hoog gehalte actieve stoffen.
  • Saffraan verbetert de gemoedstoestand. 

5. Aromatherapie voor een betere levenskwaliteit

Bij Optiphar vind je ook een categorie aromatherapie, met oliën die je helpen bij stress en slaapproblemen. Zo vind je hier bv. slaapsprays die het slapen bevorderen, rustgevend werken en nachtelijk ontwaken en negatieve gedachten voorkomen.
Hier vind je ook een categorie met oliën om je dagelijks welzijn te bevorderen. Met behulp van een stijlvolle verstuiver verander je jouw huis bovendien in een mum van tijd in een spa met geweldige geuren!