Profiteer tot en met 24 oktober van gratis verzending en gratis Dermalex handzeep vanaf €29,99

Merken

Toon meer...

Coronavirus

Coronavirus

Dankzij het coronavaccin beginnen we het coronavirus stilletjesaan onder controle te krijgen. Helaas verspreidt het virus zich nog steeds en moeten we dus nog steeds erg voorzichtig zijn om de verspreiding zoveel mogelijk in te tomen.  

Wat is het coronavirus nu juist?

Eind december 2019 ontstond er in de regio Wuhan in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (Covid-19). Ondertussen heeft het virus zich ook verspreid naar andere landen, waaronder ook in Europa. Coronavirussen zijn een familie van virussen die een infectie veroorzaken bij mensen en verschillende dieren, waaronder vogels en zoogdieren zoals kamelen, katten en vleermuizen. Sommige coronavirussen kunnen overgedragen worden tussen dieren en mensen. Tot nu toe is aangetoond dat zeven coronavirussen ook bij mensen een infectie kunnen veroorzaken. Wanneer dierlijke coronavirussen evolueren, mensen besmetten en zich verder verspreiden tussen mensen, kan dit leiden tot uitbraken zoals MERS-CoV en SARS.

Symptomen van het coronavirus

Veelvoorkomende tekenen van infectie zijn ademhalingssymptomen, koorts, hoest, kortademigheid en ademhalingsmoeilijkheden. In ernstige gevallen kan een infectie longontsteking, ernstig acuut ademhalingssyndroom, nierfalen en zelfs de dood veroorzaken. 

Jezelf beschermen tegen het coronavirus

Op deze pagina vind je mondmaskers en handgels om jezelf te beschermen! In onze coronablog lees je alles wat je moet weten over het coronavirus en hoe je jezelf kunt beschermen.
Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door