Caudalie

Caudalie

Mathilde Thomas stichtte Caudalie samen met haar man Bertrand. Het verhaal begint in Bordeaux, op het familiebedrijf te midden van de wijngaarden. De zeldzame schoonheid van de natuurlijke omgeving blijft elke dag inspireren. De wijnstokken en druiven bevatten uitzonderlijk krachtige componenten voor de huid die erom smeken om uitgediept te worden. "Weet u dat u echte schatten aan het wegwerpen bent?" Deze zin veranderde het leven van Mathilde. Hij dook op tijdens een ontmoeting met professor Joseph Vercauteren in 1993, tijdens de oogst op de familiewijngaard Chateau Smith Haut Lafitte. Professor Joseph Vercauteren is een van de wereldspecialisten op het gebied van Polyfenolen. Hij is directeur van het laboratorium voor farmacognosie van de faculteit farmacie van Montpellier, Frankrijk, dat geassocieerd is met het CNRS. Sinds de oprichting van Caudalie is hij er wetenschappelijk adviseur. 

Sinds het ontstaan van Caudalie houdt Mathilde zich strikt aan een engagement dat ze aanging voor de vrouwen die Caudalie-producten gebruiken: ze ontwikkelt producten met een maximum aan natuurlijke en milieuvriendelijke ingrediënten. In 2006 heeft Mathilde besloten alle parabenen uit de producten van Caudalie te weren. Dit engagement kreeg een naam: de Cosm'ethiek. Het werd een charter voor Mathilde en haar teams. 

Om het engagement nog te verdiepen, beslisten ze om 1% van de wereldverkoop van Caudalie aan milieuprojecten te schenken. Vanaf 2012 levert dus elke man en vrouw die een Caudalie-product koopt een bijlage aan de bescherming van de aarde. Caudalie werd lid van de vereniging ‘1% for the Planet’.

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis levering
vanaf 40€
Voor 15u besteld
morgen in huis
Discrete omgang
met uw bestelling
14 dagen
retourneren
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door