OPERATIE BRUINEN ZONDER ZON: De beste zelfbruiners en tips voor een mooi gebruind kleurtje

Het eerste zonnetje is ein-de-lijk daar!  Hoewel we zelf helemaal klaar zijn voor de lentezon en lentekleren, is onze huid dat na de lange wintermaanden helaas vaak nog niet. Droom je van een mooi gebruind kleurtje zonder op reis te gaan? Dan is zelfbruiner de oplossing voor jou. Toch blijft het voor sommigen een hele opdracht om een natuurlijke teint te verkrijgen met zelfbruiner. Het laatste wat we willen zijn knaloranje benen met vervelende zelfbruinerstrepen. De nodige voorbereiding en de juiste zelfbruiner producten vormen de basis voor een mooi, gouden kleurtje. Geen voorstander van zelfbruiners? In deze blog vind je ook een voedingssupplementekuur die jou voorziet van een mooi kleurtje! Lees hier onze tips & tricks voor een jaloersmakende 'sunkissed-look'.


1. Kies de juiste Zelfbruiner 

Begin eerst en vooral met het kiezen van het gewenste type zelfbruiner. Kijk eerst naar je type huid hiervoor. Heb je eerder een droge huid? Ga dan best voor een zelfbruiner in de vorm van een olie of lotion. Voor een normale huid is een spray of mousse dan weer meer geschikt. Heb je een vette huid? Kies dan voor een zelfbruiner met een geltextuur. Hou er ook rekening mee dat er zelfbruiners zijn die na 1 sessie het gewenste resultaat geven, maar ook zelfbruiners die je geleidelijk aan moet opbouwen voor een donker kleurtje. Dan zijn er ook nog zelfbruiners die enkele dagen, tot een week blijven zitten, maar ook zelfbruiners die je er gewoon af kunt wassen na een dag. Tot slot is er ook nog een verschil in zelfbruiners voor het gezicht en zelfbruiners voor het lichaam. Aangezien de huid in ons gezicht gevoeliger, en vaak dunner is, heeft deze een aangepaste formule nodig. Zelfbruiners voor het gezicht kunnen wel gebruikt worden voor het lichaam, maar andersom is dat niet altijd het geval. Indien je een gevoelige huid hebt, is het aangeraden een speciale zelfbruiner voor het gezicht te gebruiken. Bij Optiphar vind je bestseller zelfbruiners voor het lichaam en/of het gezicht. Er is keuze uit topmerken zoals Bondi SandsSt Moriz, ClarinsSt Tropez en nog veel meer!

Ontdek onze Zelfbruiner Bestsellers

Heb je de juiste zelfbruiner gevonden? Volg dan onderstaande tips voor een vlekkeloos resultaat.

2. Scrub je huid 

Een goede voorbereiding is essentieel bij zelfbruinen. De eerste stap voor een mooie egale tint is daarom de huid scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Deze zorgen namelijk voor een ongelijke tint. Het is daarom aangeraden om een zachte scrub te gebruiken vooraleer een zelfbruiner aan te brengen. Scrub je huid tijdens het douchen. Vergeet ook niet op voorhand je benen te scheren! Doe dit best een dag voordat je de zelfbruiner aanbrengt, om zo irritaties te voorkomen. Des te gladder je huid is, des te makkelijker en gelijkmatiger de zelfbruiner verdeeld kan worden. Indien je
je benen scheert nadat je zelfbruiner hebt aangebracht, zal deze minder lang blijven. 

Ontdek onze Beste Scrubs & Peelings

3. Hydrateer goed

Heb je je huid voorzichtig gescrubd? Goed, dan is het tijd voor de laatste voorbereidende stap: hydrateren. Een goed gehydrateerde huid is essentieel om een mooi resultaat te verkrijgen. Hierdoor zal de zelfbruiner gelijkmatiger verspreiden en langer houden. Hydrateer daarom je huid enkele dagen op voorhand met een goede bodylotion. Herhaal dit zeker nog eens 10 minuten voor het aanbrengen van de zelfbruiner.  Tip: breng een iets dikkere laag bodylotion aan op je knieën, enkels, ellebogen en handen. Dit zijn namelijk vaak 'probleemzones' bij het aanbrengen van zelfbruiner. Door deze plaatsen extra goed te hydrateren, voorkom je plekken. 

Ontdek de beste bodylotions & lichaamscrèmes:

4. Zelfbruiner correct aanbrengen

Deze stap is cruciaal, dus neem hier voldoende tijd voor. Reken minstens een halfuurtje voor het aanbrengen van je zelfbruiner (tenzij je een spray gebruikt). Breng de zelfbruiner aan met een hiervoor bedoelde zelfbruiner handschoen of 'tanning mit'. Maak cirkelvormige bewegingen bij het aanbrengen van de zelfbruiner en zorg ervoor dat je geen plekjes vergeet! Verschillende keren een dun laagje aanbrengen zorgt voor een mooier en meer natuurlijk resultaat. Sommige zelfbruiners trekken meteen in, zodat je je meteen kunt aankleden of in bed gaan liggen. Vergeet echter niet dat sommige zelfbruiners enkele uren nodig hebben om volledig in te trekken. Lees daarom zeer aandachtig de gebruiksaanwijzing van je zelfbruiner, aangezien deze telkens anders is. Gemiddeld gezien wacht je best 15 minuten voordat je je weer aankleedt of onder je lakens gaat liggen. Heb je moeite zelfbruiner aanbrengen op je rug? Vraag hulp aan een vriend(in) of je partner. Met een handschoen is het ook gemakkelijker dan met de hand. 

Ontdek de Zelfbruiner Handschoenen

5. Zongebruinde huid van binnenuit

Ben je geen zonneklopper en geen fan van zelfbruiners? Kies dan voor een kuur met capsules die je een zongebruinde teint geven van binnenuit. Je leest het goed: door dagelijks 1 capsule 'Oenobiol Mooie Teint' te nemen krijg je al na 1 maand al resultaat. Oenobiol Mooie Teint is een voedingssupplement verrijkt met plantenextracten. Deze specifieke formule bestaat uit lycopeen, afrikaantje, zeaxanthine, astaxanthine, fytoeen, fytofleen en kurkuma. Het bevat ook koper dat bijdraagt aan de normale huidpigmentatie, alsook vitamine E, een antioxidant die de celbescherming tegen oxidatieve stress bevordert. > Ontdek Oenobiol Bronze Teint Kuur. 

Oenobiol Mooie Teint Kuur

Oenobiol Mooie Teint is een voedingssupplement dat zorgt voor een goudbruine huid het hele jaar door.

  • Verrijkt met plantenextracten.
  • Zorgt voor een egale, lumineuze, bruine teint zonder zon.
  • Voor een naturel resultaat over het hele lichaam.
  • Zichtbaar resultaat na 1 maand.
  • Dit product geeft enkel het lichaam een mooie, bruine teint, het beschermt niet tegen de zon.
  • Promo: Kuur van 2 maanden. 
  • > Ontdek hier de Oenobiol promo! 

Ontdek alle onze supplementen ter voorbereiding op de zon:

6. Foutje gemaakt? 

Ben je iets te enthousiast aan de slag gegaan met een zelfbruiner en niet het gewenste resultaat gekregen? Dat is geen enkel probleem. Met een goede tan eraser of tan remover haal je het kleurtje er binnen enkele minuten zo weer vanaf. Deze zelfbruiner verwijderaars reinigen de huid diepgaand en verwijderen de aangebrachte zelfbruiner onmiddellijk. De hydraterende tan cleansers laten de huid bovendien zijdezacht aanvoelen. Gebruik een handschoen voor optimaal resultaat.

Tan Eraser / Remover om je zelfbruinerkleurtje te verwijderen

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door