Het Coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich over de hele wereld en ook in ons land blijven de coronacijfers sterk toenemen. Intussen zijn wetenschappers wereldwijd op zoek naar een vaccin tegen COVID-19. Zolang dit vaccin er nog niet is, zullen we als bevolking extra voorzichtig moeten zijn om de verspreiding zoveel mogelijk in te tomen. In dit overzicht lees je wat je moet weten over het coronavirus en geven we tips hoe je jezelf kan beschermen tegen besmetting. Hieronder vind je verschillende mondmaskers, handgels, voedingssupplementen om de weerstand te verhogen en andere producten om jezelf te beschermen! #StaySafe

Vergeet je handen zeker niet te ontsmetten:

Wat is het coronavirus nu juist?


Eind december 2019 ontstond er in de regio Wuhan in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (Covid-19). Ondertussen heeft het virus zich ook verspreid naar andere landen, waaronder ook in Europa. Coronavirussen zijn een familie van virussen die een infectie veroorzaken bij mensen en verschillende dieren, waaronder vogels en zoogdieren zoals kamelen, katten en vleermuizen. Sommige coronavirussen kunnen overgedragen worden tussen dieren en mensen. Tot nu toe is aangetoond dat zeven coronavirussen ook bij mensen een infectie kunnen veroorzaken. Wanneer dierlijke coronavirussen evolueren, mensen besmetten en zich verder verspreiden tussen mensen, kan dit leiden tot uitbraken zoals MERS-CoV en SARS. 

> BEKIJK ONZE MONDMASKERS 😷

Symptomen van het coronavirus

Veelvoorkomende tekenen van infectie zijn ademhalingssymptomen, koorts, hoest, kortademigheid en ademhalingsmoeilijkheden. In ernstige gevallen kan een infectie longontsteking, ernstig acuut ademhalingssyndroom, nierfalen en zelfs de dood veroorzaken. Uit voorlopige cijfers, blijkt dat ruim acht op de tien keer, het bij lichte symptomen blijft en de ziekte vanzelf weer zal wegebben.

Wie is er vatbaar voor het virus? 

Hoewel er in het begin nog niet genoeg geweten was over het coronavirus, leek het zo dat ouderen en mensen met bestaande chronische aandoeningen (astma, diabetes, hartproblemen, hoge bloeddruk) kwetsbaarder zijn voor het coronavirus. Nu blijkt echter dat vrijwel iedereen vatbaar is voor het virus. Het is echter vooral een bedreiging voor de risicogroepen, aangezien zij een hoger risico lopen om te overlijden aan het coronavirus. 

Wat kan ik zelf doen om besmetting te voorkomen?  

Vooral een goede persoonlijke hygiëne is belangrijk en contact vermijden met mensen die ziek zijn.

> ONTDEK HIER ONZE HANDGELS 🧴🤲

1. Was regelmatig je handen met zeep en doe dit zo grondig mogelijk, zo’n 40 à 60 seconden lang. Vergeet ook zeker niet tussen je vingers te wassen en je nagels. Gebruik een handgel wanneer er geen mogelijkheid is om de handen te wassen met water en zeep.
2. Indien je moet hoesten, doe dit dan in een papieren zakdoekje. Geen zakdoekje bij? Hoest dan in de binnenkant van je elleboog. Probeer in elk geval de handen te vermijden. 
3. Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.
4. Blijf zeker thuis als je ziek bent. Ga niet naar het werk en verwittig de personen waarmee je recent contact mee hebt gehad. 
5. Vermijd zelf nauw contact met (zieke) personen.
6. Probeer je gezicht zo weinig mogelijk aan te raken met je handen, en vooral de ogen, neus en mond. 
Eenmaal besmet, kunnen handen het virus overbrengen naar je ogen, neus of mond. Vanaf daar kan 
het virus je lichaam binnendringen en je ziek maken.
7. Maak je handen geregeld proper met een ontsmettende handgel. Doe dit nadat je je handen grondig gewassen hebt. 
8. Neem contact op met een arts of ga naar het ziekenhuis indien je bovenstaande symptomen ervaart en nauw contact
hebt gehad met iemand die besmet is.

Wat kan ik zelf doen om verspreiding van het virus te vertragen?  🧍↔️🧍

1. Blijf zoveel mogelijk thuis. Vermijd overbodige sociale contacten en respecteer de bubbel van het aantal personen dat u mag zien. Probeer van thuis uit te werken indien dit mogelijk is voor jou. 
2. Draag een mondmasker om jezelf en anderen te beschermen. 
3. Doe altijd aan social distancing. Dit houdt in steeds een afstand van 1,5 meter bewaren met mensen in het openbaar. 
4. Wees aandachtig voor risicogroepen. Dit zijn personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, personen met een verzwakt immuunsysteem,..
5. Kinderen worden niet ernstig ziek van het coronavirus, maar kunnen het wel makkelijk verspreiden. Contact tussen kinderen en ouderen is dus af te raden.
6. Vermijd contact met mensen die zichtbaar ziek zijn en hou steeds voldoende afstand. Geef in geen geval geen handen, kussen, of knuffels bij het begroeten van personen.

> ONTDEK ONS RUIM AANBOD AAN MONDMASKERS

Hoe belangrijk zijn mondmaskers?

Mondmaskers zijn verplicht op openbare plaatsen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mondmaskers zijn dus erg belangrijk! Op deze manier worden de personen die niet besmet zijn beschermd en kan de verspreiding van het virus tegengehouden worden. Ondertussen zijn er veel verschillende mondmaskers te krijgen. Zo zijn er wegwerpmondmaskers die je slechts een keer kunt dragen, maar ook herbruikbare mondmaskers die je - mits goede verzorging en op tijd te wassen - tot 50 keer kunt hergebruiken.  

Vergeet je mondmasker niet:

JEZELF BESCHERMEN EN JE WEERSTAND VERHOGEN

Uiteraard is het aangeraden je weerstand het hele jaar door hoog te houden. Op deze manier ben je minder vatbaar voor allerlei ziektes, niet alleen het coronavirus, maar bv. ook de griep. Je kunt je immuunsysteem versterken op verschillende manieren.

1. Eet gezond en drink voldoende water

We weten allemaal dat een gevarieerde voeding noodzakelijk is voor een goede gezondheid. Een uitgebalanceerd voedingspatroon zorgt er namelijk voor dat je van alle essentiële voedingsstoffen voldoende binnen krijgt. Kies voeding rijk aan vitamines E, A en C, ijzer, zink en selenium. Deze vitamines en mineralen geven je natuurlijke weerstand een echte boost. Je vindt ze terug in onder andere volkoren granen, groenten, fruit, noten, vis en zuivel. Krijg je niet voldoende van deze voedingsstoffen binnen via je voeding? Voeg dan eens een voedingssupplement als aanvulling toe aan je dagelijkse eetpatroon. Ons lichaam heeft daarnaast ook genoeg vocht nodig om ziekteverwekkers op te sporen en af te voeren. Voor het transporteren van gezonde stoffen doorheen het lichaam geldt hetzelfde. Probeer daarom dus echt die 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Vermijd frisdrank en alcohol.

  2. Versterk je darmflora

  Wist je dat onze darmflora voor 80% verantwoordelijk is voor de gezondheid van ons immuunsysteem? De bacteriën in onze darmen reageren op ongezonde stoffen die ons lichaam binnendringen en verwittigen het afweermechanisme om de strijd aan te gaan. Probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt of zuurkool zijn ideaal om een gezonde darmflora in stand te houden. Deze zorgen er namelijk voor dat de gezonde darmbacteriën goed kunnen groeien. Ook het nemen van probiotica via een voedingssupplement kan voor velen een hulpmiddel zijn om de darmfora gezond te houden.

  > KOOP VOEDINGSSUPPLEMENTEN VOOR EEN STERKE DARMFLORA

  3. Zorg voor een goede nachtrust

  Ons immuunsysteem komt in actie tijdens onze slaap. Het lichaam kan zich dan volledig focussen op herstel zonder zich te moeten bezighouden met 101 andere taken. Een voldoende lange en kwaliteitsvolle slaap is daarom enorm belangrijk in het handhaven van een hoge weerstand. Stress en vermoeidheid zijn 2 grote boosdoeners die deze opgebouwde weerstand doen afbrokkelen. Heb je moeite om in slaap te vallen of door te slapen? Probeer dan eens een voedingssupplement om je hierbij te helpen. 

  4. Bescherm jezelf met de juiste voedingssupplementen ⮟

  Aanbevolen voedingssupplementen om de weerstand te verhogen:

  -30% Orgitan Immunity Poeder Zakjes Promo*
  € 33,00
  Promo geldig t.e.m. 30/09/2021
  -20% Soria Resverasor met Resveratrol
  € 24,95
  Promo geldig t.e.m. 30/09/2021
  Pharma Nord D-Pearls 1520 Promo*
  € 18,50
  -30% Natural Energy Immuno Complex
  € 28,50
  Promo geldig t.e.m. 30/09/2021
  -22% ImunixX 100
  € 49,90
  Promo geldig t.e.m. 30/09/2021
  -25% Magne B Plus D
  € 37,20
  Promo geldig t.e.m. 31/09/2021
  -35% Trenker Imutis
  € 36,50
  promo geldig t.e.m. 30/09/2021
  -30% Omnibionta-3 Defense
  € 49,95
  Promo geldig t.e.m. 30/09/2021
  -25% Pharma Nord BioActive Vitamine C 750 mg
  € 9,95
  Promo geldig t.e.m. 31/09/2021
  Arkocaps Resveratrol
  -25% Magne B Plus D
  € 21,45
  Promo geldig t.e.m. 31/09/2021
  -20% Metagenics C-1000 TR
  € 28,99
  Promo geldig t.e.m. 30/09/2021

  Heb je nog bijkomende vragen of nood aan extra advies? Contacteer ons dan telefonisch op +32 (0)14 58 87 44 of stuur een e-mail naar info@optiphar.com. We helpen je graag verder!

  Bronnen:
  Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu
  Belgisch Crisiscentrum

  Optiphar, uw online apotheek

  Voor advies of hulp, contacteer ons

  Gratis thuislevering
  vanaf €49 (BE & NL)
  Discrete omgang
  met uw bestelling
  Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
  Betaalmogelijkheden
  Snelle levering door