MUGGENACTIE BIJ OPTIPHAR:
Bescherm jezelf tegen muggen met stapelkorting!

We genieten met z'n allen van de stijgende temperaturen en de langer wordende dagen. Helaas betekent dit ook dat de steekmuggen stilaan hun terugkeer maken. Heb je de indruk dat jij vaker wordt gestoken door muggen en meer muggenbeten hebt dan anderen in je omgeving? Dit komt doordat muggen worden aangetrokken door je lichaamswarmte, je lichaamsgeuren en de kooldioxide in je adem. Deze kenmerken verschillen per persoon, waardoor sommige mensen vaker worden gestoken dan anderen. Maar geen nood, in dit artikel raden we anti-muggen producten aan en geven we 6 tips om deze vervelende insecten te bestrijden! 


🦟 Bij Optiphar is er nu bovendien een actie met stapelkortingen op anti-muggenproducten van volgende merken: Parakito, Care Plus, Mouskito, ByeBugz, Moskito Guard, Moustimug, Mosquitno, Apixo!

Bij aankoop van 2 muggenproducten 25% korting 

Bij aankoop van 3 muggenproducten 30% korting

Bij aankoop van 5 muggenproducten 35% korting


6 tips om muggen op afstand te houden 

1. Producten met DEET

DEET is het sterkste insectenwerende middel op de markt en wordt verwerkt in verschillende anti-muggenproducten. Dit middel wordt op de huid of op de kleren aangebracht en wordt hoofdzakelijk gebruikt als bescherming tegen muggenbeten. Door jezelf met DEET in te smeren, kunnen muggen je niet meer ruiken en blijven ze weg. Bij Optiphar zijn verschillende producten met DEET zoals lotions, rollers, sticks, gels en sprays verkrijgbaar. Een concentratie van 20% DEET werkt ongeveer 4 uur lang tegen muggen, 30% werkt 6 uur, 40% werkt 8 uur en 50% werkt ongeveer 10 uur. Des te hoger de concentratie, des te langer de werkingsduur dus. De anti-muggen producten met DEET zijn gerangschikt in verschillende categorieën bij Optiphar:

Anti-Muggen producten < 20% DEET
Anti-Muggen producten met 20% - 30% DEET
Anti-Muggen producten met 40%- 50% DEET

2. Zorg voor tocht in je huis

Muggen houden niet van tocht. Dit bemoeilijkt namelijk hun vlucht omdat ze van nature zwakke vliegers zijn. Zet daarom je ramen (met een hor in) overdag en 's nachts open. Heb je geen muggenraam? Investeer dan in een goede ventilator. Deze biedt tijdens de warme zomermaanden niet alleen afkoeling, maar houdt tegelijk ook muggen op afstand! 


3. Houd de broeiplaatsen van muggen schoon

Dit betekent vooral dat je stilstaand water moet verwijderen indien dit mogelijk is. Aangezien steekmuggen hun eitjes leggen bij stilstaand water, is de kans op een muggenplaag en dus muggenbeten bij deze plaatsen veel groterDenk hierbij aan een regenton, dakgoot, bloembakken, kelders en halfvolle glazen die blijven staan. Vergeet ook zeker de drinkbak van je huisdier niet tijdig te verversen, aangezien muggen hier ook vaak eitjes leggen. 

4. Vermijd sterke geuren

Als je geen muggenbeten wil, vermijd dan ook het dragen van sterke geuren. Denk hierbij aan parfum, sterke shampoo, bodylotion, handcrème met parfum in, etc. Muggen worden namelijk aangetrokken tot sterke geuren. Geuren zoals munt, vanille, look, azijn en kattenkruid zijn dan net weer geuren waar muggen liever van wegblijven. 

5. Bescherm jezelf met anti-muggen producten


Bij Optiphar vind je verschillende producten om jezelf te beschermen tegen muggen. Zo zijn zijn er bv. anti- muggenarmbandjes, die muggen op afstand houden. De armbandjes van Parakito verspreiden gedurende 15 dagen een mengsel van essentiële plantaardige oliën waar muggen niet tegen kunnen. De armbandjes zijn ook geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor huidallergieën en irritaties. Verder zijn er ook allerlei sprays, crèmes en lotions met DEET om muggenbeten te voorkomen. 

Bescherm jezelf met volgende anti-muggenproducten:

6. Jezelf tegen muggen én de zon beschermen

Ook overdag en wanneer de zon schijnt zijn muggen actief. Het is belangrijk om je dus in te smeren met zonnebescherming, maar dat betekent niet dat je je daarom niet meer kunt beschermen met een anti-muggenproduct. Wil je je huid beschermen tegen de zon en tegelijk geen muggenbeten krijgen?

Zo ga je best te werk:
• Smeer je huid eerst in met een zonneproduct. Doe dit een halfuur voor blootstelling aan de zon. 
• Laat het zonneproduct 30 minuten inwerken en breng nadien pas een anti-insectenproduct aan. 
• Bij gelijktijdig gebruik zal de DEET de SPF in het zonneproduct doen verminderen. Hierdoor ben
je dus minder goed beschermd tegen zonnebrand en schadelijke uv-straling. Het is van groot belang je dus vaak opnieuw in te smeren. 

Let op: Wanneer je anti-muggen spray en zonnespray gaat mengen kan het al snel een kleverig boeltje worden.
Daarom vind je bij Optiphar ook 2-in-1 beschermingsproducten met een zonnefactor en DEET in. 

2-in-1 Bescherming met zonnefactor en DEET:

Hoe muggenbeten verzorgen?

Toch gestoken door een mug? Dan krijg je al snel last van een lokale zwelling en (hevige) jeuk op de plek waar de mug bloed heeft gezogen. De roodheid verdwijnt binnen enkele uren, maar de muggenbeet en daarbij horende jeuk blijft nog enkele dagen tot weken daar aanhouden. Ook als het te laat is, biedt Optiphar hulp. Zo vind je in onze webshop een uitgebreid aanbod aan verzachtende producten om de jeuk en zwelling te verlichten. Deze producten verlichten de ongemakken die gepaard gaan met muggenbeten en vergemakkelijken het herstel van de huid.

Verzorg muggenbeten met volgende producten:

Geneesmiddelen tegen insectenbeten en jeuk:

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door