YUN: Huidverzorging op basis van levende bacteriën

Doeltreffende huidverzorging voor veelvoorkomende huidprobleempjes zoals acne, schimmel of een gevoelige huid? De producten van YUN zijn ontwikkeld op basis van goede (levende) bacteriën die de natuurlijke beschermlaag van je huid helpen te beschermen, versterken en herstellen.

YUN is een Belgisch biotech bedrijf dat doeltreffende oplossingen tegen veelvoorkomende huidaandoeningen ontwikkelt op basis van probiotica. De producten van YUN werden na jarenlang onderzoek ontwikkeld door een team van de Universiteit van Antwerpen dat o.a. bestaat uit bio-ingenieurs, professoren in microbiologie en apothekers. Een van de voornaamste doelen van YUN is om het gebruik van antibiotica en antimycotica te verminderen wanneer dit mogelijk is.

Met de YUN-producten is men er voor het eerst in geslaagd om verzorgingen te ontwikkelen die levende bacteriën bevatten die hun werking behouden. Er werd door wetenschappers gezocht naar verschillende stammen van goede bacteriën die sterk genoeg zijn om slechte bacteriën te bestrijden, zonder het microbioom daarbij aan te tasten. Klassieke verzorgingsproducten hebben vaak een agressieve werking die deze laag van onze huid zal verstoren. Dankzij de probiotherapie die door YUN wordt gehanteerd, wordt de huidbalans hersteld of behouden.

ACN en ACN+ - Verzorging voor de acnehuid

Een acnehuid is een huid die uit balans is. Bij een gezonde huid beschermen de goede bacteriën je huid tegen slechte bacteriën die de oorzaak zijn van tal van huidaandoeningen. Acne en onzuiverheden zoals puistjes kunnen onder andere ontstaan door stress, het gebruik van bepaalde medicatie, een ongezond voedingspatroon of hormonale veranderingen. Er wordt dan te veel talg aangemaakt waardoor slechte bacteriën de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Klassieke producten voor een gemengde tot vette huid doden vaak niet alleen deze slechte bacteriën, maar ook de goede bacteriën. De ACN- en ACN+-producten van YUN vormen een doeltreffende behandeling voor acne op basis van goede bacteriën.

Het YUN ACN-gamma werd ontwikkeld voor een normale tot vette huid met acne. Heb je een wat drogere huid? Dan kies je best voor de producten uit het YUN ACN+-gamma. Deze halen minder talg weg en zullen de huid meer hydratatie bieden. 

YUN ACN-gamma voor de normale tot vette acnehuid

  • YUN ACN Wash is een reiniging voor het gelaat die overtollig talg verwijdert en de huidflora hierbij niet aantast.
  • YUN ACN Cream is een dagcrème die met behulp van goede bacteriën slechte bacteriën bestrijdt en onzuiverheden vermindert.

YUN ACN+-gamma voor de droge acnehuid

  • YUN ACN+ Wash is een reiniging voor het gelaat die op milde wijze overtollig talg weghaalt, maar in mindere mate dan de YUN ACN Wash.
  • YUN ACN+ Cream is een dagcrème die met behulp van goede bacteriën slechte bacteriën bestrijdt en de huid hierbij hydrateert.

SKN - Verzorging voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid is een huid die uit balans is. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan roodheid, irritatie, droge vlekken, een branderig gevoel of jeuk. Een gevoelige huid kan genetisch bepaald zijn, maar je huid kan ook doorheen de jaren gevoeliger worden. Een genetisch gevoelige huid is dunner dan een normale huid en is daardoor meer vatbaar voor invloeden van buitenaf. Een huid die gevoeliger geworden is doorheen de jaren kan het gevolg zijn van diverse factoren zoals het klimaat, een onderliggende huidaandoening (rosacea of eczeem), een verkeerd productgebruik, stress of een bepaalde levensstijl. Deze factoren verzwakken de natuurlijke en beschermende barrièrefunctie van de huid. 

Het SKN-gamma van YUN werd speciaal voor de gevoelige huid ontwikkeld. Deze producten helpen om de gevoelige, rode en/of geïrriteerde huid te verzachten door de huidflora weer in evenwicht te brengen. Het gamma bestaat uit vier producten: YUN SKN Wash, YUN SKIN Face Cream, YUN SKN Hydra+ Face Cream en YUN SKN Body Cream.

  • YUN SKN Wash is een milde niet-schuimende wasgel die de huid doeltreffend reinigt en tegelijkertijd het huidmicrobioom behoudt.
  • YUN SKN Face Cream is een hydraterende dag- en nachtcrème die de huid op een duurzame en zachte manier beschermt.
  • YUN SKIN Hydra+ Face Cream is een milde dag- en nachtcrème die de huid net wat meer hydrateert dan de gewone YUN SKN Face Cream.
  • YUN SKN Body Cream is een lichte lichaamscrème die het natuurlijk evenwicht van de huid helpt te behouden.

VGN - Intieme verzorging

De intieme zone heeft een lagere pH-graad dan andere delen van ons lichaam. Wanneer we gewone reinigingsproducten gebruiken, zoals een douchegel of zeep, kan dit zorgen voor een verstoorde balans. Deze producten hebben doorgaans een pH-graad van 7 zoals andere plaatsen van ons lichaam en hebben een invloed op de zuurgraad van de vaginale flora.

YUN heeft een hypoallergene wasgel ontwikkeld speciaal om de vaginale flora te herstellen en beschermen dankzij een actieve pH-regulatie via lactaat. De VGN Wash van YUN helpt irritatie en jeuk te voorkomen en kan ook tijdens de zwangerschap veilig worden gebruikt.

FNG - Voetschimmel

Schimmels behoren tot de meeste verspreide micro-organismen ter wereld. Ze zijn overal aanwezig, bijvoorbeeld in voeding, organen of op de huid, en we komen er allemaal mee in aanraking. Er is echter slechts sprake van een infectie wanneer een schimmel de huid binnendringt en zich uitbreidt. Wanneer je huid beschadigd, geïrriteerd of verweekt is door vocht of warmte, is het voor een schimmel gemakkelijker om in de huid te dringen. 

Voetschimmels komen vaak voor en zijn bovendien besmettelijk. Ze worden doorgegeven via huidschilfers die loslaten en zo terechtkomen op vloeren van bijvoorbeeld zwembaden of sportruimtes. Je kunt voetschimmels herkennen door witte schilfers en kloven. In een later stadium ontstaan er rode, schilferende plekken, mogelijk met jeukende blaasjes.

De meeste zepen en verzorgingsproducten bevatten agressieve ingrediënten die het evenwicht in je huid uit balans brengen. Dit geeft schimmels en slechte bacteriën de kans om te ontwikkelen. De FNG Spray van YUN is een spray die goede bacteriën bevat om deze slechte bacteriën en schimmels te bestrijden. Deze spray versterkt en herstelt het natuurlijke evenwicht van de huid, waardoor symptomen van schimmels, zoals jeuk en een schilferige huid, doeltreffend worden verlicht.

Therapy Sets

Ontdek ook de handige sets van YUN voor de acnehuid, voetschimmel en de verzorging van de huid of de intieme zone. Zo heb je meteen alle juiste producten in huis om je behandeling te starten!

Vegan

Alle producten van YUN zijn vegan en werden niet getest op dieren. Ze kunnen veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap en bevatten bovendien geen parabenen.

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door