BARINUTRICS - VOEDINGSSUPPLEMENTEN VOOR NA EEN MAAGVERKLEINING

WAT IS BARIATRIE?

Bariatrie – ook wel bariatrische heelkunde of obesitas-chirurgie genaamd – is een tak van de geneeskunde die zich bezighoudt met het onderzoek en de behandeling van obesitas of zwaarlijvigheid. Doel: ingrijpend en langdurig verlagen van het lichaamsgewicht.


Soorten bariatrische ingrepen:

1. Ingreep waarbij de maag verkleind wordt
Zoals een sleeve (sleeve gastrectomy). De verkleinde maag zorgt ervoor dat minder voedsel kan worden ingenomen. Hierdoor bereik je sneller een verzadigingsgevoel.

2. Ingreep waarbij de maag verkleind wordt en de opname in de dunne darm beperkt wordt
Zoals een maagomleiding (gastric bypass) en duodenale switch.

NAZORG MAAGVERKLEINING

Omdat je na een maagverkleining minder eet, krijg je ook minder vitaminen en mineralen binnen. Zo kunnen noodzakelijke voedingsstoffen minder goed worden opgenomen. Na een maagverkleining is er dus een grote kans dat je lichaam een vitamine- en mineralentekorten heeft. Dit kan leiden tot symptomen zoals ­vermoeidheid, haaruitval, slapeloosheid, concentratieproblemen, lusteloosheid, spierkrampen, duizeligheid en meerDaarom is het na een maagverkleining noodzakelijk om levenslang voedingssupplementen te nemen. 

BARINUTRICS VOEDINGSSUPPLEMENTEN NA EEN MAAGVERKLEINING

Barinutrics biedt een uitgebreid gamma aan voedingssupplementen die speciaal werden ontwikkeld voor personen die een maagverkleining hebben ondergaan. De voedingssupplementen van Barinutrics voorkomen tekorten en zorgen er zo voor dat je lichaam goed kan blijven functioneren. Ze bevatten zeer specifieke ingrediënten die nauwkeurig werden samengesteld. Zo bevatten de Barinutrics voedingssupplementen veel vitamines in actieve vorm en mineralen met een hoge biologische beschikbaarheid. Op deze manier wordt een onmiddellijke en optimale absorptie gegarandeerd.

Veelvoorkomende tekorten na een maagoperatie zijn tekorten aan calcium, vitamine B12, foliumzuur, vitamine B1, koper, zink, ijzer en de vetoplosbare vitaminen A, D en E. Ook een tekort aan eiwitten is mogelijk na een dergelijke operatie. Naast voedingssupplementen die een specifiek tekort aanvullen, vind je in het Barinutrics gamma ook een multivitaminen- en mineralenpreparaat dat 200% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van vitaminen en mineralen bevat.

➤ Bestel nu onze bestseller: Barinutrics Multi


BARINUTRICS GAMMA'S

De voedingssupplementen gamma's van Barinutrics zijn ingedeeld naargelang de vitaminen & mineralen. ⯆ Bekijk hieronder de verschillende categorieën en informatie over de verschillende Barinutrics producten. 

Multi    Calcium   Vitamine B12   IJzer   Whey    Nutri Total    Prenatal


Barinutrics Multi Voedingssupplementen

BariNutrics Multi is een unieke mix van vitamines in actieve vormen en goed opneembare mineralen. Barinutrics Multi is bij Optiphar verkrijgbaar in de vorm van capsules, poeder en kauwtabletten. 1-2 capsules Barinutrics Multi per dag is voldoende om aan de dagelijkse behoefte van vitaminen en mineralen te voldoen!

  • Goed opneembare mineralen:  bisglycinaten (chelaten), fumaraten en citraten. 
  • Vitaminen in actieve vorm: vitamine B6, vitamine B9 (Metafolin®) en vitamine B12.

Barinutrics Multi Voedingssupplementen

▶ Barinutrics Calcium


Calcium is belangrijk voor de botopbouw en voor het behoud van sterke botten. Bij een langdurig tekort aan calcium zal het lichaam calcium uit de botten onttrekken. Dit kan aanleiding geven tot osteoporose of botontkalking en/of botbreuken. Bij een calciumtekort kun je ook last krijgen van verwardheid, vergeetachtigheid, spierkrampen, spierzwakte,.. BariNutrics calciumcitraat is een calciumsupplement op basis van goed opneembaar calciumcitraat. Dat heeft als voordeel dat het, in tegenstelling tot calciumcarbonaat, geen zure maaginhoud nodig heeft om opgenomen te worden. BariNutrics calciumcitraat bevat ook vitamine D die calcium helpt op te nemen in je botten.

Barinutrics Calcium

-20% Barinutrics Calciumcitraat Citrus
€ 26,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-20% Barinutrics Calciumcitraat Kers
€ 26,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021

▶ Barinutrics Vitamine B12

Vitamine B12 is noodzakelijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een optimale werking van de zenuwen en de hersenen. Vitamine B12 dient gebonden te worden aan “Intrinsieke Factor” voor opname door het lichaam. Intrinsieke Factor wordt in de maag geproduceerd. Wanneer een deel van de maag verwijderd wordt, kan er weinig tot geen intrinsieke factor aangemaakt worden. Tekorten aan vitamine B12 zijn dan ook onvermijdelijk. Blijvende vitamine B12 tekorten kunnen aanleiding geven tot bloedarmoede door een daling van het aantal rode bloedcellen. Maar ook neurologische problemen zoals bv. spierzwakte, verwardheid, vergeetachtigheid, verhoogde prikkelbaarheid,..

BariNutrics vitamine B12 I.F. bevat een hoge dosis vitamine B12 per tablet (1000 μg) en bevat intrinsieke factor (I.F.) voor een optimale opname van vitamine B12.

Barinutrics Vitamine B12

-20% Barinutrics Vitamine B12
€ 19,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021

▶ Barinutrics IJzer 

IJzer is een belangrijk mineraal voor het lichaam. Het ondersteunt de productie van rode bloedcellen en helpt vermoeidheid tegen te gaan. Een tekort aan ijzer wordt gekenmerkt door gebrek aan energie, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, concentratieproblemen, en meer. Een ernstig ijzertekort kan de immuniteit doen verzwakken waardoor de kans op ziektes toeneemt.
BariNutrics ijzer
is een kauwtablet op basis van ijzerfumaraat, een goed opneembare vorm van ijzer die bovendien goed verdragen wordt in maag en darm. IJzer in BariNutrics ijzer is aanwezig in de vorm van tweewaardig ijzer, Fe++. Dit is de enige vorm die door het lichaam opgenomen wordt. In plantaardige voeding komt ijzer voor als Fe+++ en moet het in het lichaam eerst omgezet worden in het tweewaardige ijzer. Dit gebeurt in een zure omgeving, maar aangezien de maaginhoud minder zuur is na de ingreep, is dit minder evident.

Barinutrics Ijzer

-20% Barinutrics Ijzer
€ 19,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021

▶ Barinutrics Whey - Eiwitten

Eiwitten zijn de bouwstoffen voor ons lichaam. Eiwitten zijn goed voor het behoud van sterke botten en helpen de spiermassa te behouden. BariNutrics Whey is een caloriearm poeder, op basis van een zeer zuiver wei-eiwittenisolaat. BariNutrics Whey kan helpen om de dagelijkse behoefte aan eiwitten te bereiken, als aanvulling op de gewone voeding. Het is aangeraden om minimaal 60 gram eiwitten per dag in te nemen via de voeding. Een te lage toevoer van eiwitten, kan spieratrofie veroorzaken. Het is een uitdaging om na een maagverkleining de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten in te nemen via de voeding. Daarom worden supplementen met eiwitten aangeraden om de spiermassa te kunnen behouden. 

Barinutrics Whey

-20% Barinutrics Whey Natuur
€ 26,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021

▶ Barinutrics NutriTotal

BariNutrics NutriTotal is een caloriearm poeder op basis van wei-eiwitisolaat, versterkt met 23 essentiële vitaminen en mineralen. Eén portie van deze “alles-in-1” poedermix bevat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen en 50% van de aanbevolen hoeveelheid eiwitten, namelijk 30 gram. BariNutrics NutriTotal kan zowel voor als na de ingreep gebruikt worden om eventuele tekorten aan vitaminen, mineralen én eiwitten aan te vullen. 1 portie BariNutrics NutriTotal komt overeen met 1 kauwtablet of portie BariNutrics Multi, 2 kauwtabletten BariNutrics Calciumcitraat en 1,5 portie BariNutrics Whey. 

Barinutrics NutriTotal

▶ Barinutrics Prenatal

De nutritionele behoeftes van de vrouw zijn anders vanaf de zwangerschapswens tot en met het einde van de borstvoeding. Daarom heeft Barinutrics een zwangerschapsmultivitamine ontwikkeld die specifiek afgestemd is op de behoeften na een maagverkleining. Tijdens de zwangerschap ontwikkelt de baby zich zeer snel en is de inname van specifieke vitamines en mineralen noodzakelijk.

Barinutrics Prenatal

  • is specifiek afgestemd op je nutritionele behoeften aan vitamines en mineralen na een bariatrische ingreep, vanaf zwangerschapswens tot het einde van de borstvoeding.
  • een unieke mix van 13 vitamines en 7 mineralen.

Barinutrics Prenatal

Bestel nu Barinutrics Voedingssupplementen bij Optiphar:

▶ Bestel hier Barinutrics voedingssupplementen. Barinutrics biedt een uitgebreid gamma aan voedingssupplementen die speciaal werden ontwikkeld voor personen die een maagverkleining hebben ondergaan.

-30% Barinutrics Multi Neutraal
€ 52,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-20% Barinutrics Vitamine B12
€ 19,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-20% Barinutrics Calciumcitraat Citrus
€ 26,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-20% Barinutrics Ijzer
€ 19,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-20% Barinutrics Calciumcitraat Perzik-Mango
€ 28,45
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-20% Barinutrics Multi Kers
€ 49,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-20% Barinutrics Whey Natuur
€ 26,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-20% Barinutrics Prenatal
€ 23,99
Staaltje Cicaplast Baume B5
-20% Barinutrics Multi Citrus
€ 49,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-20% Barinutrics Calciumcitraat Kers
€ 26,99
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-20% Barinutrics Multi Kers
Dit product is momenteel niet leverbaar.
-20% Barinutrics Multi Citrus
Dit product is momenteel niet leverbaar.
Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door