DE GENEESKRACHTIGE WERKING VAN GINSENG

Ginseng wordt in Azië en Noord-Amerika al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen. Tegenwoordig is ginseng wereldwijd gekend en wordt het zelfs een Oosters wondermiddel genoemd. Maar wat is ginseng nu juist? Waar is ginseng goed voor? Hoe kan je ginseng innemen? Hieronder vind je een overzicht met de antwoorden.


WAT IS GINSENG?

Ginseng is een medicinale plant die bekendstaat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. De ginsengplant heeft dikke, vlezige wortels. Het zijn vooral deze wortels die gebruikt worden voor gezondheidstoepassingen. Hier zitten namelijk de gezonde stoffen waar de gezondheidsvoordelen aan te danken zijn. De wortel van de ginsengplant wordt na een teeltduur van maar liefst 4 tot 6 jaar geoogst. De actieve ingrediënten van ginseng zijn ginsenosiden, maar de plant bevat ook polysachariden die eveneens een belangrijke rol spelen.

> Ontdek hier onze ginseng producten  

VERSCHILLENDE SOORTEN GINSENG

Er zijn verschillende soorten ginseng die worden onderscheiden naargelang hun plaats van herkomst. Als het gaat om de medicinale werking zijn er onderling kleine verschillen. De meest geneeskrachtige eigenschappen worden toegeschreven aan volgende ginseng soorten:

  • Panax ginseng (Koreaanse ginseng): De krachtigste vorm die het vaakst ingezet wordt.
  • Panax quinquefolius (Amerikaanse ginseng)
  • Eleutherococcus senticosus (Siberische ginseng)

GINSENG WERKING

Een van de redenen waarom ginseng zo geneeskrachtig is, komt doordat deze plant adaptogenen bevat. Maar wat zijn adaptogenen? Dit zijn stoffen die in bepaalde planten voorkomen en die bekend staan om hun balancerende, herstellende en beschermende eigenschappen. Het speciale aan deze stoffen is dat ze hun functie bijsturen naargelang de tekorten in je lichaam. Zo versterken ze de respons van het lichaam op stress en maken ze het omgaan met angst en vermoeidheid eenvoudiger. 

De 7 voordelen van ginseng: 

1. Met ginseng kan je vermoeidheid bestrijden op een natuurlijke manier. 

2. Zorgt ervoor dat je beter op stressvolle situaties kunt reageren. 

3. Helpt je beter te concentreren.

4. Ginseng versterkt ook het immuunsysteem. 

5. De plant zou de suikerspiegel kunnen stabiliseren. 

6. Verbetert sportieve prestaties door extra energie te geven.

7. Verbetert de gemoedstoestand. 

IN WELKE VORM KAN JE GINSENG INNEMEN?

In de Westerse wereld wordt ginseng meestal in de vorm van tabletten, capsules of drankjes zoals thee en koffie ingenomen. Ook wordt ginseng in toenemende mate op de huid toegepast via cosmetische producten zoals crèmes. De op de huid aangebrachte ginsenosiden, worden diep in het huid- en spierweefsel opgenomen en komen zelfs in de bloedbanen terecht. 

Gingseng Koffie & Ginseng Supplementen

Bij Optiphar heb je keuze uit verschillende koffies met ginseng. Geniet van de uitmuntende koffiesmaak met een vleugje exotische aroma, en laat je tegelijk ook verkwikken door de gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met ginseng.

> Ontdek hier onze ginseng koffies 

Heb je liever ginseng in de vorm van een voedingssupplement? Bij Optiphar vind je voedingssupplementen met ginseng in de vorm van capsules, tabletten en ampullen. 
Vraag steeds raad aan je arts of apotheker voordat je ginseng inneemt. Ginseng kan namelijk de werking van bepaalde geneesmiddelen tegengaan of versterken!

> Ontdek hier onze voedingssupplementen met ginseng

Ginseng koffie & thee:

Ginseng voedingssupplementen:

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door