Ontdek de wonderen van saffraan

Het coronavirus brengt bij veel mensen heel wat stress en angst met zich mee en dit kan invloed hebben op onze mentale gezondheid. Wist je dat saffraan hierbij kan helpen?

Saffraan wordt de koning van de kruiden en specerijen genoemd en is een van de oudste kruiden en specerijen ter wereld. Het wordt gewonnen uit de bloem van de saffraankrokus, een knolgewas uit de lissenfamilie. Saffraan wordt al eeuwenlang gebruikt als specerij, kleurstof en als wondermiddel tegen heel wat kwalen.

DE HEILZAME WERKING VAN SAFFRAAN

Saffraan heeft heel wat toepassingen in de geneeskunde, maar wordt voornamelijk succesvol ingezet bij het behandelen van depressie en om ondersteuning te bieden bij negatieve gevoelens, angst en stress. In tegenstelling tot geneesmiddelen zoals antidepressiva heeft saffraan geen negatieve bijwerkingen.

HOE WERKT SAFFRAAN?

Concreet zorgt saffraan voor een hogere beschikbaarheid van stemmingsondersteunende neurotransmitters zoals serotonine, dopamine en noradrenaline. Met andere woorden: ons geluksgevoel krijgt een boost. De GABA-receptoren staan dan weer in voor een rustgevende en angstdempende werking.

Saffraan

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door