Een jeugdige huid van binnenuit


Doorheen de jaren (vanaf 25-30 jaar) begint de essentiële ondersteunende structuur van de huid af te breken. De natuurlijke aanmaak van collageen, hyaluronzuur en elastine neemt af met het ouder worden, waardoor de huid stevigheid, soepelheid en hydratatie verliest. Hier komen ook nog eens externe factoren zoals blootstelling aan de zon, vervuiling, roken, alcoholgebruik en meer bij kijken. De combinatie van al deze factoren zorgt ervoor dat de kwaliteit van de huid door de jaren heen afneemt.

HYALURONZUUR

Hyaluronzuur is een huideigen stof die natuurlijk door onze huid wordt aangemaakt. Hyaluronzuur werkt als steunweefsel en zorgt voor stevigheid. Verder stimuleert het de bindweefselcellen (de fibroblasten in de opperhuid) tot de aanmaak van meer collageen en elastine. Gevolg: je huid is meer elastisch. De grootste kracht van hyaluronzuur is echter dat het echt een watermagneet is, het kan wel duizendmaal zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden! Doordat we ouder worden, neemt de natuurlijke aanmaak van hyaluronzuur af en verliest de huid dus elasticiteit en hydratatie.

“De grootste kracht van hyaluronzuur is echter dat het echt een watermagneet is, het kan wel duizendmaal zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden!”

COLLAGEEN

Je lichaam gebruikt aminozuren om spieren, botten, kraakbeen, huid, haar, bindweefsel en nog veel meer te bouwen. Er zijn veel verschillende soorten aminozuren, maar de meest voorkomende soort in je lichaam is collageen. Dit is het belangrijkste structurele eiwit dat je bindweefsel en huid vormt. Naarmate je ouder wordt, maakt je lichaam steeds minder collageen aan, waardoor de huid zijn stevigheid en soepelheid verliest.

“Naarmate je ouder wordt, maakt je lichaam steeds minder collageen aan, waardoor de huid zijn stevigheid en soepelheid verliest.”


Nu zal je wel denken: Ik moet nu een crème met collageen halen. Helaas ga je geen crème vinden met collageen op de ingrediëntenlijst. Dit is simpelweg omdat de moleculen van collageen te groot zijn om door de poriën te kunnen dringen. Je kan er echter wel voor zorgen om de juiste ingrediënten in je huidverzorging te hebben om de productie van collageen op gang te helpen. Enkele voorbeelden van ingrediënten die dit doen zijn onder andere vitamine C, retinol en collageenpeptiden. Je kan er ook voor kiezen om een collageensupplement in te nemen. Dit komt meestal voor in een poeder of vloeibare vorm. Hyaluronzuur daarentegen kan in de juiste vorm wel opgenomen worden door onze huid. Maar hyaluronzuur kan evengoed ook als supplement worden ingenomen. Wij hebben alvast onze favoriete verzorgingsproducten met collageen en hyaluronzuur op een rijtje gezet!

Onze favoriete producten met collageen en hyaluronzuur

-25% Silix Hair Skin Nails Duopack*
€ 53,02
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-25% Belène Collageen Anti-Aging Beauty Drink
€ 99,95
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
-30% Eucerin Hyaluron-Filler Vitamine C Booster
€ 40,50
Gratis Staaltje Eucerin Zonnecrème Kids (1 per bestelling)

Niet gevonden wat u zocht?

Veilig online bestellen
Alle betalingsinformatie wordt geëncrypteerd en verzonden zonder risico door gebruik te maken van een "Secure Sockets Layer" (SSL) protocol.
Multisafepay
Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door