EERSTE HULP BIJ EEN DROGE HUID

De winterperiode staat gelijk aan koud weer en weinig daglicht, en dat heeft weerslag op onze huid. Onze huid is wat ons lichaam beschermt tegen (schadelijke) invloeden van buitenaf. Tijdens de gure wintermaanden krijgt ze het wat zwaarder te verduren door de koude en droge lucht. We zijn dan extra gevoelig voor een droge huid. Hét moment om onze huid dus extra in de watten te leggen! Met deze tips blijft jouw huid ook tijdens de donkere maanden zacht en soepel.


DROGE HUID SYMPTOMEN

Iedereen kent wel dat irritante trekkerige gevoel van droge handen of een droog gelaat. Een droge of zeer droge huid heeft echter meer gevolgen dan alleen dat vervelende gevoel.

Misschien heb je wel eens kleine witte lijntjes in je huid opgemerkt. Dat zijn allemaal kleine scheurtjes. Bij uitdroging van de huid, verliest ze ook haar soepelheid. Dit gebrek aan elasticiteit, kan zo’n microscheurtjes tot gevolg hebben. Wanneer je je huid niet goed hydrateert, kunnen zo’n scheurtjes dieper worden en uitgroeien tot kloven. Dat kan je beter voorkomen. Je huid beschermt je niet enkel tegen weer en wind, maar vormt ook een belangrijke barrière tegen bacteriën. Via kloven komen ze makkelijk je lichaam binnen en kunnen zo infecties veroorzaken. Een goede verzorging van de droge huid is dus erg belangrijk.

TIPS TEGEN EEN DROGE HUID

Koud weer en gure wind zijn enkele externe factoren die oorzaken van een droge huid vormen. Met een beetje zorg en aandacht, behoort een (extreem) droge huid zo tot het verleden. Volg onze tips om je huid probleemloos door het najaar te loodsen.

DROGE GEZICHTSHUID

Je gezicht is meestal onbedekt en dus de hele dag blootgesteld aan allerlei invloeden. De huid van je gelaat is ook dunner en dus gevoeliger dan die van de rest van je lichaam. Vooral in koudere perioden kan ze extreem droog worden. Bereid je huid dagelijks voor op de dag door ‘s ochtends een goede dagcrème te gebruiken. Een hydraterende crème zorgt ervoor dat je huid de hele dag wordt beschermd en zo zie je er meteen ook stralend uit.

Je kan onder je dagcrème ook een serum gebruiken. Zo’n serum dringt verder door en verzorgt ook de diepste lagen van je huid. Tegen de avond heeft je huid heel wat werk verzet en kan je haar best verzorgen met een herstellende nachtcrème. Gebruik je daarbovenop wekelijks een hydraterend masker, krijgt niets de gezonde glans nog van jouw wangen. Op zo’n koude winteravond is dat ook meteen een leuk verwenmomentje voor jezelf!

Aanraders van het Optiphar team:

Dagcrèmes voor de droge huid

Hydraterende Gezichtsmaskers

DROGE HANDEN

Je handen verzetten de hele dag door een hoop werk. Het is dus belangrijk om ze goed te verzorgen. Weer en wind hebben hun weerslag, maar ook detergenten in schoonmaak- en afwasmiddelen hebben een uitdrogend effect. Zeker ten tijde van coronavirus waar we continue onze handen moeten ontsmetten met handgel, hebben we last van drogere handen. Je handen voldoende hydrateren is trouwens nog meer aangewezen naarmate je ouder wordt, want met de tijd vermindert de hoeveelheid olie die van nature op de huid van je handen aanwezig is.

Of het nu tijdens een winterwandeling is of na het gebruik van een handgel, een goede handcrème houdt jouw handen in topconditie!

De keuze van het Optiphar team: Gloves in a Bottle. Dit is een lotion die het hele lichaam beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en die het gebruik van handschoenen onnodig maakt.

 • Hydrateert, beschermt en verzorgt de droge huid. 
 • Zorgt voor 99% bescherming en helpt uitdroging te voorkomen.
 • Niet vet, wast niet af en is hypoallergeen. 

> Ontdek hier de lotion

Onze tweede Optiphar aanrader: Rainpharma Intensive Recovery Wax. Dit is een intens voedende wax die gebarsten en beschadigde handen en voeten, al dan niet met kloven, helpt herstellen.

  Hydraterende handcrèmes

  DROGE LICHAAMSHUID

  Hoewel je handen en gezicht vaak de grootste impact ondervinden, kan ook de rest van je huid droog worden als je haar niet voldoende verzorgt. Gebruik daarom regelmatig een hydraterende lotion of olie om een droge huid te voorkomen of herstellen. Het is een must om je lichaam zelfs elke dag te hydrateren met een olie of een crème. Hiermee bescherm je de opperhuid beter tegen invloeden van buitenaf, stel je huidveroudering (en rimpels) uit en krijg je een stralende, gezonde huid!
  Er zijn trouwens heel wat mogelijkheden om de verzorging van je huid om te toveren tot fijne momenten van pure ontspanning. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een verzorgende badolie met etherische oliën zoals lavendel of eucalyptus voor een therapeutisch effect.

  Aanraders van het Optiphar team:

  Hydraterende Bodylotions voor de droge huid:

  Voor de jonge ouders: vergeet ook de gevoelige huid van de kleintjes niet! Een babyhuidje is nog niet volgroeid en heeft aangepaste verzorging nodig. Bekijk hier alvast ons gamma speciaal voor de allerjongsten.

  Een laatste tip: hydratatie komt ook van binnenuit! Drink daarom voldoende water, ongeveer 2 liter per dag. Dit is essentieel om de vochtbalans van je huid op peil te houden.

  Wil je graag aangepast advies? Er worden regelmatig huidanalyses aangeboden in één van de Optiphar-vestigingen. 
  Heb je nog bijkomende vragen of nood aan extra advies? Contacteer ons dan telefonisch op +32 (0)14 58 87 44 of stuur een e-mail naar info@optiphar.com. We helpen je graag verder!

  Optiphar, uw online apotheek

  Voor advies of hulp, contacteer ons

  Gratis thuislevering
  vanaf €49 (BE & NL)
  Discrete omgang
  met uw bestelling
  Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
  Betaalmogelijkheden
  Snelle levering door