Let op: door de uitzonderlijke drukte van Black Friday in combinatie met COVID-19, komt vertraging vaker voor.
Ontdek iedere dag een nieuwe actie tijdens onze Black Friday week!

Eerste hulp bij droge huid

De zomer loopt weer op z’n eind. Dat betekent kouder en slechter weer, en dat heeft weerslag op onze huid. Onze huid is wat ons lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf. Tijdens het najaar krijgt ze het wat zwaarder te verduren door de koude en droge lucht. We zijn dan extra gevoelig voor een droge huid. Hét moment om onze huid dus extra in de watten te leggen! Met deze tips blijft jouw huid ook tijdens de donkere maanden zacht en soepel.

image


Droge huid: meer dan vervelend

Iedereen kent wel dat irritante trekkerige gevoel van droge handen of een droog gelaat. Een droge of zeer droge huid heeft echter meer gevolgen dan alleen dat vervelende gevoel.

Misschien heb je wel eens kleine witte lijntjes in je huid opgemerkt. Dat zijn allemaal kleine scheurtjes. Bij uitdroging van de huid, verliest ze ook haar soepelheid. Dit gebrek aan elasticiteit, kan zo’n microscheurtjes tot gevolg hebben. Wanneer je je huid niet goed hydrateert, kunnen zo’n scheurtjes dieper worden en uitgroeien tot kloven. Dat kan je beter voorkomen.

Je huid beschermt je niet enkel tegen weer en wind, maar vormt ook een belangrijke barrière tegen bacteriën. Via kloven komen ze makkelijk je lichaam binnen en kunnen zo infecties veroorzaken. Een goede verzorging van de droge huid is dus erg belangrijk.

Zeg een droge huid vaarwel

Koud weer en ongure wind zijn enkele externe factoren die oorzaken van een droge huid vormen. Met een beetje zorg en aandacht, behoort een (extreem) droge huid zo tot het verleden. Volg onze tips om je huid probleemloos door het najaar te loodsen.

Gelaat

Je gezicht is meestal onbedekt en dus de ganse dag blootgesteld aan allerlei invloeden. De huid van je gelaat is ook dunner en dus gevoeliger dan die van de rest van je lichaam. Vooral in koudere perioden kan ze extreem droog worden. Bereid je huid dagelijks voor op de dag door ‘s ochtends een goede dagcrème te gebruiken. Een hydraterende crème zorgt ervoor dat je huid de hele dag wordt beschermd en zo zie je er meteen ook stralend uit.

Je kan onder je dagcrème ook een serum gebruiken. Zo’n serum dringt verder door en verzorgt ook de diepste lagen van je huid. Tegen de avond heeft je huid heel wat werk verzet en kan je haar best verzorgen met een herstellende nachtcrème. Gebruik je daarbovenop wekelijks een hydraterend masker, krijgt niets de gezonde glans nog van jouw wangen. Op zo’n koude herfstavond is dat ook meteen een leuk verwenmomentje voor jezelf!

De keuze van het Optiphar team:

Handen

image

Je handen verzetten de hele dag door een hoop werk. Het is dus belangrijk om ze goed te verzorgen. Weer en wind hebben hun weerslag, maar ook detergenten in schoonmaak- en afwasmiddelen hebben een uitdrogend effect. Of het nu tijdens een herfstwandeling is of na het poetsen, een goede handcrème houdt jouw handen in topconditie!

De keuze van het Optiphar team:

Neutrogena Handcrème Wintereditie
  Lichaam

  image

  Hoewel je handen en gezicht vaak de grootste impact ondervinden, kan ook de rest van je huid droog worden als je haar niet voldoende verzorgt. Gebruik daarom regelmatig een hydraterende lotion of olie om een droge huid te voorkomen of herstellen. Er zijn trouwens heel wat mogelijkheden om de verzorging van je huid om te toveren tot fijne momenten van pure ontspanning. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een verzorgende badolie met etherische oliën zoals lavendel of eucalyptus voor een therapeutisch effect.

  De keuze van het Optiphar team:

  Voor de jonge ouders: vergeet ook de gevoelige huid van de kleintjes niet! Een babyhuidje is nog niet volgroeid en heeft aangepaste verzorging nodig. Bekijk hier alvast ons gamma speciaal voor de allerjongsten.

  Een laatste tip: hydratatie komt ook van binnenuit! Drink daarom voldoende water. Dat is essentieel om de vochtbalans van je huid op peil te houden.

  Wil je graag aangepast advies? Er worden regelmatig huidanalyses aangeboden in één van de Optiphar-vestigingen. Houd daarom zeker onze Facebookpagina in de gaten! Dankzij een huidanalyse kom je meteen te weten welke producten ideaal zijn om jouw huid optimaal te verzorgen.

  Heb je nog bijkomende vragen of nood aan extra advies? Contacteer ons dan telefonisch op +32 (0)14 58 87 44 of stuur een e-mail naar info@optiphar.com. We helpen je graag verder!

  Niet gevonden wat u zocht?

  Veilig online bestellen
  Alle betalingsinformatie wordt geëncrypteerd en verzonden zonder risico door gebruik te maken van een "Secure Sockets Layer" (SSL) protocol.
  Multisafepay
  Optiphar, uw online apotheek

  Voor advies of hulp, contacteer ons

  Gratis levering
  €39 (BE) - €49 (NL)
  Discrete omgang
  met uw bestelling
  14 dagen
  retourneren
  Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
  Betaalmogelijkheden
  Snelle levering door