Examens? Stress? Ontdek onze tips voor een betere concentratie tijdens het studeren


Het einde van het schooljaar wordt typisch gedomineerd door die verschrikkelijke examens. Wekenlang zwoegen achter de boeken in de hoop een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. In deze stressvolle periode is het niet altijd even makkelijk om het hoofd koel te houden, wat al snel kan leiden tot concentratieproblemen. En zo een gebrek aan focus is wel het laatste wat je wil tijdens de examens.

Ben jij een student of heb je er eentje in huis? Lees dan zeker verder. De onderstaande tips helpen jou op weg naar een optimale concentratie en focus.

Organiseer 

Zorg voor rust in je hoofd en breng orde in de chaos. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een studeerschema of to do-lijst op te stellen. Probeer de belangrijke zaken van de minder belangrijke te onderscheiden, zo weet jij precies wat je te doen staat en hoeveel tijd je voor elke taak te besteden hebt.

Vermijd prikkels Hoe verleidelijk het soms ook is om ‘maar even’ te kijken, probeer je GSM tijdens het studeren weg te leggen. Schakel ook de tv en radio uit. Een rustige omgeving zonder afleidingen zorgt ervoor dat je je beter zal kunnen concentreren.

Pauzeer 

Neem op tijd een welverdiende pauze. Ga eens een frisse neus halen, loop een blokje om of gun jezelf een korte meditatie-sessie. Je zal zien dat dit wonderen doet voor je concentratie en ook stress en paniekaanvallen zal helpen voorkomen.

Luister naar je lichaam 

Dit is misschien nog wel de belangrijkste tip van allemaal. Een nachtje doordoen lijkt soms misschien een goed idee, maar niets is minder waar. Oververmoeidheid is namelijk de grootste boosdoener voor je concentratie. Kies verder ook voor gezonde snacks zoals fruit of noten in plaats van chocolade. De snelle suikers uit dit laatste zijn nefast voor je focus.

Geef je concentratie een boost met voedingssupplementen

Zie je het studeren toch even niet meer zitten en kan je wel een mentale boost gebruiken? Denk er dan eens aan om een voedingssupplement toe te voegen aan je studieroutine. Deze supplementen zitten boordevol stoffen die jouw concentratievermogen en geheugen een oppepper geven. Zo kan jij er in een mum van tijd weer volop tegenaan gaan!

Ontdek hier onze voedingssupplementen voor een betere concentratie. 

Met deze tips in het achterhoofd ga jij met volle focus de examenperiode tegemoet. Weg met stress en concentratieproblemen en op naar een zorgeloze zomervakantie!

Niet gevonden wat u zocht?

Veilig online bestellen
Alle betalingsinformatie wordt geëncrypteerd en verzonden zonder risico door gebruik te maken van een "Secure Sockets Layer" (SSL) protocol.
Multisafepay
Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door