RESVERATROL: EEN BOOST VOOR JE GEZONDHEID

WAT IS REVERATROL?

Resveratrol is een polyfenol die in planten ontstaat als reactie op schimmelinfecties, beschadiging en UV-straling. Het wordt beschouwd als een onderdeel van hun natuurlijk "afweermechanisme". Planten maken deze stof om hun gevoelige weefsels te beschermen tegen ziekten en aandoeningen. Resveratrol is een antioxidant die vooral aanwezig is in de pitten, steeltjes en schillen van druiven. De schillen bevatten de hoogste concentratie resveratrol en rode zijn een betere bron dan witte druiven. 

RESVERATROL EN DE FRANSE PARADOX

De Franse paradox slaat op de paradox, dat de Fransen over het algemeen ongezonde voeding consumeren, maar toch relatief weinig aan hartkwalen lijden. Denk hierbij maar aan kazen, baguettes en rode wijn die typerend zijn voor de Franse levensstijl. Maar hoe is het dan mogelijk dat ze veel minder aan hart- en vaatziekten lijden? Deze vraag houdt veel experts bezig en er wordt vandaag de dag nog steeds onderzoek naar gedaan. Sommige onderzoekers zoeken het antwoord in rode wijn. In de schil van rode druiven zitten namelijk de fijne stoffen die polyfenolen heten. Een van die polyfenolen is de krachtige antioxidant resveratrol. Hoewel er nog geen sluitend oordeel is, lijkt resveratrol toch in verband te staan met de verminderde hart- en vaatziekten. Maar de grens tussen matige en overmatige consumptie is echter dun. De nadelen van overmatig alcoholgebruik wegen niet op tegen de voordelen van de kleine hoeveelheid resveratrol in wijn. Daarom is het beter om resveratrol in de vorm van voedingssupplementen te nemen. Maar wat zijn de voordelen van resveratrol? 

> Koop hier uw Resveratrol voedingssupplement!


GEZONDHEIDSVOORDELEN RESVERATROL

1. Ontstekingsremmende werking

Resveratrol is een natuurlijke ontstekingsremmer. Er zijn heel wat onderzoeken die aantonen dat de stof in staat is de afscheiding van ontstekingsopwekkende stoffen te remmen. Hierdoor zou het bepaalde ontstekingsreacties afzwakken of zelfs kunnen voorkomen. Resveratrol kan ook nuttig zijn voor het verlichten van ontstekingsgerelateerde pijn.

2. Anti-age werking

Doordat resveratrol een sterke werking heeft als antioxidant, schrijft men ook effecten op het gebied van anti-aging toe aan resveratrol. Resveratrol gaat beschadigingen door vrije radicalen tegen. Hierdoor helpt resveratrol in de strijd tegen vroegtijdige veroudering van onze lichaamsweefsels. Bovendien zou de stof in staat zijn bepaalde genen te activeren die in verband gebracht worden met een hogere levensverwachting. Het is om die redenen dat resveratrol vaak toegevoegd wordt aan antirimpelcrèmes, maar ook aan voedingssupplementen op het gebied van anti-aging.

3. Kankerbestrijdende werking

Er wordt van resveratrol gedacht dat het de verspreiding van kankercellen kan beperken en het proces van celdood in kankercellen kan activeren. Deze kankerbestrijdende werking heeft reeds de belangstelling van veel specialisten gewekt en dient nog verder onderzocht te worden. 

4. Verlagend effect op het lipidenprofiel

Onderzoekers hebben zich eveneens verdiept in het effect van resveratrol op het lipidenprofiel. Resveratrol zou op natuurlijke wijze het cholesterol- en triglyceridengehalte kunnen verlagen, zo blijkt uit de resultaten. Bovendien zou de stof ook nog eens het gehalte van het slechte cholesterol (LDL) verlagen.

5. Beschermende werking voor het hart

Doordat resveratrol een krachtige antioxidant is die het lipidenprofiel verbetert, de ophoping van bloedplaatjes tegengaat en het cholesterolgehalte positief beïnvloedt, heeft het tal van beschermende effecten voor het hart. In verschillende onderzoeken heeft men dit gunstige effect waargenomen. 

6. Hongerstillende werking en effect op obesitas

Sinds een paar jaar zijn wetenschappers geboeid door het natuurlijke hongerstillende effect van resveratrol. Volgens sommige onderzoeken kan de stof de hoeveelheid ingenomen voedsel met wel 10% terugdringen. Resveratrol zou ondersteuning kunnen bieden bij obesitas door zijn inhibirende invloed op het leptine hormoon dat het hongergevoel stimuleert en door de calorierestrictie.

7. Anti-diabeteseffect

Er zijn ook onderzoeken waarin is aangetoond dat de inname van resveratrol de gevoeligheid voor insuline zou kunnen vergroten. Het zou zo de regulering van het glucosegehalte kunnen verbeteren bij patiënten met Diabetes type 2. 

VOEDINGSSUPPLEMENTEN MET RESVERATROL

Bij Optiphar vind je verschillende voedingssupplementen die Resveratrol bevatten. Zo vind je bij ons Arkopharma Resveratrol, Soria Resveratrol, Solgar Resveratrol en Resveratrol van Deba. 

⯆  Bekijk hieronder ons volledige aanbod.


Ontdek onze Voedingssupplementen met Resveratrol:

-20% Soria Resverasor met Resveratrol
€ 24,95
Promo geldig t.e.m. 31/10/2021
Deba Resveratrol 25 mg
Arkocaps Resveratrol
Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door