Silicium: de ontbrekende schakel voor een stralende huid, mooi haar en sterke botten.

Het bindweefsel ‘bindt’ in ons lichaam alle organen en structuren aan elkaar. Zonder bindweefsel valt ons lichaam letterlijk uit elkaar. Het menselijke bindweefsel heeft een essentiële rol in het behoud van een jeugdige huid, sterke gewrichten, gezonde botten, de vitaliteit van haar, sterke nagels en een goede doorbloeding. 

Silicium is een relatief onbekend mineraal dat zich voornamelijk in het bindweefsel bevindt en onder andere verantwoordelijk is voor de aanmaak van structuurvezels zoals collagene of elastische vezels die deel uitmaken van het bindweefsel. 

Vanaf 21 jaar vermindert de activiteit van cellen die structuurvezels aanmaken. Deze activiteit neemt progressief verder af tijdens het verouderingsproces waardoor we minder kwalitatieve vezels aanmaken en het netwerk zijn structuur verliest. De huid wordt dunner, fijne lijntjes en rimpels ontstaan, nagels brokkelen af en haren breken af. Ook kunnen we meer last krijgen van onze botten en gewrichten. 

Wetenschappers zijn erin geslaagd om door de inname van silicium de cellen te heractiveren die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van de structuurvezels. 

Waarom extra Silicium innemen? 


De gemiddelde inname van silicium via de voeding is onvoldoende om in de dagelijkse hoeveelheid te voorzien. Dit onevenwicht leidt tot tekorten en een verminderde productie van structuurvezels met als gevolg een verminderde kwaliteit van huid, haar en nagels. Voedingsupplementen op basis van silicium kunnen hier de oplossing bieden.

Heb je nog bijkomende vragen of nood aan extra advies? Contacteer ons dan telefonisch op +32 (0)14 67 19 96 of stuur een e-mail naar info@optiphar.com. We helpen je graag verder!

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door