Tips voor minder stress

Een belangrijke meeting, sollicitatiegesprek of allesbepalende wedstrijd? Iedereen krijgt wel eens af te rekenen met stress. In stressvolle periodes reageert ons lichaam anders dan normaal. Het zweet breekt ons uit, ons hart begint als een gek te kloppen en onze ademhaling versnelt. Stress kan niet alleen vervelend zijn maar ook ongezond voor ons lichaam, zeker als het gaat om langdurige stress. De onderstaande tips helpen je daarom om ook in tijden van stress de kalmte te bewaren.

Beweeg

Gezond bewegen en regelmatig sporten hebben een bewezen anti-stress werking. Tijdens het sporten maakt je lichaam namelijk endorfine aan, een hormoon dat je een gelukkig gevoel geeft en het stressniveau zo verlaagt. Trek je sportschoenen dus maar aan en ga eropuit!

Eet en drink gezond

De ene persoon is een stress-eter, de ander eet juist helemaal niets. Toch is het belangrijk om ook in periodes van stress een gezond eetpatroon aan te houden. Vermijd voeding die veel vetten en suikers bevatten. Deze geven je eerst een snelle energieboost, maar laten je nadien moe en lusteloos achter. Dranken zoals koffie en alcohol schuif je beter ook aan de kant. Kies in de plaats voor water of (cafeïnevrije) thee. Dit laatste heeft een rustgevende invloed op het lichaam.

Slaap voldoende

Stress zorgt ervoor dat we slechter inslapen en vermindert ook de kwaliteit van onze slaap. Een goede nachtrust doet nochtans wonderen. Probeer daarom voor het slapengaan je hoofd helemaal leeg te maken. Neem bijvoorbeeld eens een warm bad of douche, lees een goed boek en let op je ademhaling. Breng ook regelmaat in je slaappatroon en ga elke avond op een vast uur slapen.

Ontspan

Voldoende ontspanning helpt om gevoelens van stress te verminderen. Probeer dus ook in stressvolle periodes leuke dingen te blijven doen zoals afspreken met vrienden, lekker luieren in de zetel of een bezoekje brengen aan een sauna.

Merk je ondanks deze tips dat je stressgevoelens nog steeds de bovenhand nemen? Probeer dan eens een voedingssupplement. Deze supplementen hebben een ontspannende werking en brengen je lichaam fysiek en mentaal opnieuw tot rust.

Niet gevonden wat u zocht?

Veilig online bestellen
Alle betalingsinformatie wordt geëncrypteerd en verzonden zonder risico door gebruik te maken van een "Secure Sockets Layer" (SSL) protocol.
Multisafepay
Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door