Naar de startpagina

Gezond haar van binnenuit: Vitamines en voeding voor voller haar

Een volle bos gezonde en glanzende haren: we dromen er allemaal van. Gezonde en sterke haren ogen niet alleen mooi, ze geven ook aan dat je gezond bent. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat onze haren een weerspiegeling zijn van onze gezondheid. Met een goede shampoo en conditioner geraak je al een heel eind, maar gezonde haren komen grotendeels van binnenuit. Is je haar broos, dun, en lijkt het snel af te breken zelfs wanneer je je haar goed verzorgt? Dan is de kans groot dat je niet voldoende vitamines binnenkrijgt die essentieel zijn voor je haren. Hieronder geven we tips met welke voeding en vitaminen je jouw haardos gezond kan houden.  

Vrouw met haarborstel en haardroger in de hand

Voeding voor gezond haar en haargroei

Wat je eet heeft een enorm groot effect op de gezondheid van je haar. De belangrijkste voedingsstoffen voor gezond haar en haargroei zijn: Vitamines A, C, D en E, zink, B-vitamines, ijzer, biotine, proteïne en essentiële vetzuren. Een tekort aan deze stoffen kan de haargroei vertragen of zelfs haaruitval veroorzaken.

VOEDING DIE JE HAAR GEZOND EN STERK HOUDT:
Vette Vis: Vette vis zoals zalm, haring en makreel bevatten veel Omega-3-vetzuren. Omega 3 is goed voor de hoofdhuid, waardoor het je lokken voedt met gezonde oliën. Hierdoor glanst je haar meer en zal het minder snel beschadigen.
Eieren: Eieren zijn een goede bron van proteïne en biotine. Dit zijn twee voedingsstoffen die de haargroei kunnen bevorderen. Verder bevatten eieren ook zink en selenium, die het haar versterken.
Spinazie: Spinazie is een groente die boordevol voedingsstoffen zit zoals foliumzuur, ijzer en vitamine A en C, die allemaal bijdragen aan de gezondheid van het haar en de haargroei kunnen bevorderen.
Avocado's: Avocado's zijn een geweldige bron van gezonde vetten. Ze bevatten verder ook een goede hoeveelheid Vitamine E. Vitamine E is een antioxidant die haargroei bevordert en je lokken gezond houdt.
Noten: Noten bevatten veel voedingsstoffen zoals vitamine E en B, zink en essentiële vetzuren. Al deze stoffen bevorderen sterk en gezond haar.
• Oesters: Oesters zijn een van de beste voedselbronnen van zink. Zink is een mineraal dat de haargroei- en herstelcyclus ondersteunt.
Bonen: Bonen zijn een goede bron van eiwitten, wat essentieel is voor gezond haar. 

De beste haarvitamines voor haargroei en gezond haar 

Wanneer je de bovenstaande voedingsstoffen niet genoeg binnenkrijgt via je voeding, kan je ook vitamines en mineralen in de vorm van voedingssupplementen nemen. Haren bestaan voor bijna 90% uit keratine. Deze bijzondere proteïne krijgen we niet via de voeding binnen. Het is wel mogelijk om keratine in oplosbare vorm in te nemen, zodat het de structuur van het haar kan versterken en nieuwe haargroei kan stimuleren. Haarvitaminen bevatten vaak een combinatie van verschillende mineralen, vitaminen en keratine in 1 capsule of tablet. Ook bevatten ze vaak silicium, wat de productie collageen, keratine, elastine en hyaluronzuur stimuleert (lees alles over silicium in deze blog). Het is in de eerste plaats belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Haarvitaminen kunnen echter een goede aanvulling en extra boost zijn om je lokken te doen groeien en glanzen. ✨

Optiphar aanraders voor gezond haar:

Alline Procap is een haargroeimiddel in de vorm van capsules, dat het haar gezond houdt en verzorgt van binnenuit. Dit supplement versterkt het haar en zorgt voor meer glans en volume. Twee capsules Alline Procap per dag volstaan om aan 100% van de dagelijkse behoeften van je haar te voldoen, essentieel voor de vitaliteit ervan.

  • Geformuleerd op basis van zuivere keratine (CynaPlus).
  • Verrijkt met 11 vitaminen en mineralen.
  • Gaat haarverlies tegen.
  • Stimuleert de haargroei.
  • Voor een gezonde en sterke haardos.
  • Alline Procap Kuur van 3 maanden.

Ducray Anacaps Tri-Activ is een originele formule met essentiële voedingsstoffen die de haarwortel en nagelmatrix extra levenskracht en energie geven.

  • Allround verzorging die haren en nagels voedt en versterkt.
  • Ideaal als nabehandeling of aanvullende behandeling tegen haaruitval.
  • Dankzij zijn originele formule voorziet Anacaps Tri-activ de haarwortel en de nagelmatrix van essentiële voedingsstoffen (vitamine B6, B8, E, PP) die haar en nagels weer sterk en levenskrachtig maken.
  • Bevat zwavelhoudende aminozuren en ijzer.
  • Geschikt voor sporadisch haarverlies (<6 maanden).
  • Met chocoladesmaak.

Silix Hair Skin Nails is een voedingssupplement met drievoudige werking. Het vermindert haarverlies, afbrekende nagels en huidveroudering. Dit supplement draagt bij tot het behoud van een normale en gezonde huid, haar en nagels.

  • Geformuleerd op basis van kwalitatief, organisch silicium (in deze blog lees je alles over silicium en hoe het je haar versterkt)
  • Verrijkt met zink, seleen, biotine, hyaluronzuur en collageen.
  • Beschermt de jeugdigheid van het haar, huid en nagels.
  • Verbetert de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Forté Pharma Expert Anti-Haaruitval is een voedingssupplement dat haarverlies helpt te bestrijden en haargroei stimuleert. 


  • Verrijkt met de aminozuren L-cystine en L-methonine en werkt in op het hart van de haarvezels om de productie van keratine, het hoofdbestanddeel van het haar, te optimaliseren. 
  • De formule van Expert Anti-haaruitval bevat ook vitamine E om uw haar tegen oxidatiestress te beschermen.

Ontdek hier al onze haarvitaminen:

-40%
Alline Procap
Alline
Alline Procap
180 capsules
-15%
Alline Procap
-32%
Alline ProMEN
Alline
Alline ProMEN
90 capsules
-32%
Alline ProMEN 30 capsules
-25%
Arkocaps Biergist
Arkocaps
Arkocaps Biergist
150 capsules
-35%
Arkopharma Forcapil
Arkopharma
Arkopharma Forcapil
180 capsules
-10%
Be Life Hair & Nail
Be-Life
Be Life Hair & Nail
90 capsules
-10%
Be Life Zn B6