Winterkwaaltjes bestrijden met aromatherapie

WAT IS AROMATHERAPIE?

Aromatherapie verwijst naar het therapeutische gebruik van essentiële oliën uit planten om het fysieke, mentale en emotionele welzijn te vergroten. Essentiële oliën kunnen aangewend worden om de lucht te zuiveren, een ontspannen sfeer te creëren, kwaaltjes te voorkomen en aan te pakken of om negatieve stemmingen te verlichten. Bij het juiste gebruik van een perfect zuivere olie betekent aromatherapie een weldaad voor zowel de fysieke als psychische gezondheid!

WAT ZIJN essentiële oliën ?

Essentiële oliën zijn de vloeibare en vluchtige bestanddelen van bepaalde plantencellen. Ze hebben een specifieke moleculaire structuur, waardoor ze ieder een eigen aroma en unieke eigenschappen bezitten. Ze bevatten medicinaal waardevolle bestanddelen, die volgens hun biochemische familie geordend worden, waardoor ze problemen op een efficiënte en natuurlijke manier verhelpen.

VOORKOM DE TYPISCHE WINTERKWAALTJES

De gure wintermaanden staan weer voor de deur: minder zonlicht betekent minder energie, meer vermoeidheid en vaak ook een zwakker immuniteitssysteem, waardoor we sneller ziek worden of ons futloos voelen. Maar het is ook het perfecte excuus om gezellig thuis te cocoonen, en waarom zou je dat moment niet aangrijpen om jezelf te versterken? De nieuwe Phytosun Mauna verstuiver heeft een natuurlijke look die mooi staat om je favoriete essentiële oliën mee te verstuiven tijdens de gure wintermaanden.

Bevorder een verzwakte immuniteit met de essentiële oliën van Niaouli, Tea Tree en Eucalyptus Radiata.

BONUS TIPS

Toch een verkoudheid te pakken gekregen? Voeg aan jouw Mauna verstuiver 2 druppels Eucalyptus Radiata, 2 druppels Tea Tree, 2 druppels Niaouli nog 2 druppels Citroen toe, en die verkoudheid verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Ben je tot nu gespaard gebleven van de gebruikelijke winterkwaaltjes, maar wil je die ook koste wat kost vermijden? Meng in een dosis douchegel 2 druppels Eucalyptus Radiata, 2 druppels Tea Tree, 2 druppels Niaouli en 2 druppels Grove Den. Laat goed intrekken en voeg toe aan het water onder de kraan voor een heerlijk aromabad (of zet de verstuiver in je badkamer natuurlijk!)

Essentiële oliën tegen winterkwaaltjes

VERMOEID? STRESS? WINTERDIPJE?

Tijdens de donkere wintermaanden kan een gebrek aan energie ons parten spelen.

Wie vermoeidheid wil bestrijden, zich neerslachtig of gestresseerd voelt, doet er goed aan om een beroep te doen op de krachten van essentiële oliën. De Mauna verstuiver van Phytosun maakt het je makkelijk om dit ook tijdens de werkuren te doen.

Bestrijd mentale of fysieke vermoeidheid met Ravintsara en Grove Den. 
In het donker vertrekken en thuiskomen van je werk zijn niet de leukste momenten van het jaar, maar je kunt ze toch iets draaglijker maken door niet alleen thuis, maar ook tijdens de werkdag goed voor jezelf te zorgen. Wie een dipje voelt aankomen, doet er goed aan een uur lang 4 druppels Grove Den en 3 druppels Ravintsara te verstuiven; twee krachtige oliën die vermoeidheid en neerslachtigheid bestrijden, en je mentaal én fysiek een stevige boost geven. Ravintsara zal bovendien helpen om opnieuw te genieten van een deugddoende slaap; nog steeds de beste manier om vermoeidheid tegen te gaan. 

BONUS TIPS

De wintermaanden staan vaak – en helaas – ook gelijk aan veel deadlines, en die brengen op hun beurt stress en angst met zich mee. Met een combinatie van 2 druppels Marjolein, 4 druppels Mandarijn en 4 druppels Bittere Sinaas lukt het je vast om die zenuwslopende periode zonder al te veel extra spanningen door te komen, want deze essentiële oliën staan bekend om hun verzachtende en relaxerende eigenschappen.

Essentiële oliën tegen vermoeidheid, stress of een winterdipje

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door