Omwille van uitzonderlijke drukte door het Coronavirus, lopen leveringen mogelijk enige vertraging op. Alvast bedankt voor uw begrip.

Merken

Geneesmiddelen tegen acne

7 producten gevonden
Benzac Wash 5%
Zineryt Lotion
Dit product is momenteel niet leverbaar.
Erycine 4%
Dit product is momenteel niet leverbaar.
16 32 64

Acne

Acne is een huidaandoening die te herkennen is aan het optreden van puistjes. Deze puisten komen voornamelijk voor op het gezicht, de rug, de borst of de schouders. Acne komt vooral voor bij jongeren tussen 15 en 25 jaar, maar ook bij volwassenen kan er een occasioneel puistje ook voorkomen.

Bijna iedereen heeft tijdens zijn puberteit last gehad van jeugdpuistjes, al is dit bij de één wat meer dan bij de andere. Hoe dat komt is niet duidelijk. Acne ontstaat niet door te weinig wassen, te veel snoepen, zweten, roken of stress zoals vaak wordt gedacht. Door hormoonschommelingen tijdens de puberteit gebeurt het dat de talgklieren in de huid meer talg gaan aanmaken. Hierdoor wordt de opperlaag van de huid dikker. De klieren raken verstopt door het teveel aan talg, waardoor er mee-eters kunnen ontstaan. Deze kunnen vervolgens gaan ontsteken.

Wanneer u last heeft van acne is het aangewezen om de huid zo veel mogelijk met rust te laten. Dep de huid na het wassen droog en probeer niet te veel te wrijven zodat de huid niet geïrriteerd wordt. Knijp de puisten ook niet uit, hierdoor kunnen er namelijk nieuwe mee-eters of littekens ontstaan. Door make-up te gebruiken, kunnen de puistjes verder verstopt raken. Gebruik bij voorkeur dus geen make-up. Wilt u toch make-up gebruiken? Neem dan cosmetica speciaal voor de vette huid of een gemengde huid zoals Avène Couvrance of een matterende mousse van La Roche-Posay.

Natuurlijk zijn er allerlei middelen op de markt om puisten te maskeren. Zo is er de camouflerende en uitdrogende coverstick van Vichy, die op een natuurlijke manier camoufleert en het puistje zuivert zodat het snel zal verdwijnen.

Naast ons ruim aanbod aan huidverzorgingsproducten, kunt u bij Optiphar ook terecht voor geneesmiddelen die acne helpen te bestrijden. Denk maar aan Inderm Lotion of Widmer Acneplus Crème

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis levering
€39 (BE) - €49 (NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
14 dagen
retourneren
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door