Merken

Geneesmiddelen voor het hart en de bloedvaten

18 producten gevonden
Asaflow 80 mg
Asaflow 80 mg 168 tabletten Takeda
Cardioaspirine 100 mg
Effortil 5 mg
Aspirine 100 mg
Asaflow 80 mg
Asaflow 80 mg 112 tabletten Takeda
Mediaven Forte 30 mg
Asaflow 80 mg
Asaflow 80 mg 56 tabletten Takeda
Neoflavon 500 mg
Neoflavon 500 mg
Neoflavon 500 mg
Neoflavon 500 mg
Neoflavon 500 mg
Asaflow 160 mg
Stugeron
16 32 64

Het hart en de bloedvaten

Ons hart pompt zo'n drie tot vijf liter bloed rond per minuut. Dit bloed bevat zuurstof en voedingsstoffen voor alle organen en spieren in ons lichaam.

Het hart bestaat uit vier holle ruimtes: de linkerboezem, linkerkamer, rechterboezem en rechterkamer. In de linkerboezem en -kamer is zuurstofrijk bloed aanwezig. In de rechterboezem en -kamer is zuurstofarm bloed aanwezig. Vanuit de rechterkamer wordt het bloed naar de longen gepompt via de slagaders en van de longen stroomt het bloed terug naar de linkerboezem via de slagaders. Deze slagaders vertakken zich naar alle organen en worden steeds kleiner naarmate ze verder van het hart weggaan. Uiteindelijk worden ze zo klein dat er nog maar één bloedcel doorheen past. Deze hele kleine bloedvaatjes noemen we 'haarvaten'.

Via de bloedsomloop wordt het bloed in ons hele lichaam rondgepompt. Deze bloedsomloop bestaat uit de kleine bloedsomloop en de grote bloedsomloop. De bloedsomloop zorgt ervoor dat alle nodige stoffen tijdig op de juiste plaatsen in het lichaam komen en hier ook weer worden opgehaald. Een goed en gezond transportsysteem is dus absoluut onmisbaar. Het hart en de bloedvaten vormen samen dit transportsysteem.

Het is van groot belang dat uw hart en de bloedvaten optimaal werken om voldoende bloed naar het lichaam te pompen. Een gezond hart is bovendien belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen. Hieronder vallen alle aandoeningen in het hart of de bloedvaten, bijvoorbeeld een hartinfarct of beroerte. Een veelvoorkomend symptoom van een beroerte is angina pectoris, waarmee men verwijst naar een pijnlijk gevoel op de borst. Er zijn een aantal factoren die het risico op hart- en vaatziekten verhogen, bijvoorbeeld diabetes, obesitas, roken, stress, onvoldoende beweging en een verhoogde bloeddruk en cholesterolspiegel.

In ons aanbod vindt u verschillende geneesmiddelen terug die werden ontwikkeld voor het hart en de bloedvaten. In het gamma van Optiphar vindt u merken terug zoals Bayer en Asaflow Takeda. Naast deze geneesmiddelen, kunt u bij Optiphar ook terecht voor een uitgebreid aanbod aan voedingssupplementen ter ondersteuning van een goede werking van uw hart en bloedvaten.

  Optiphar, uw online apotheek

  Voor advies of hulp, contacteer ons

  Gratis thuislevering
  vanaf €49 (BE & NL)
  Discrete omgang
  met uw bestelling
  Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
  Betaalmogelijkheden
  Snelle levering door