Omwille van uitzonderlijke drukte door het Coronavirus, lopen leveringen mogelijk enige vertraging op. Let op: u kan MAXIMUM 2 stuks per referentie aankopen. Alvast bedankt voor uw begrip.

Merken

Toon meer...

Peeling of scrub voor het gelaat

42 producten gevonden
16 32 64

Peelings & scrubs voor het gelaat

Een goede scrub of peeling zorgt ervoor dat de huid van uw gezicht glad en zacht aanvoelt, zonder dat deze wordt beschadigd. Het scrubben zorgt ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd, waardoor de huid er gezond en glanzend uitziet. Het is hierbij van belang dat u de juiste scrub voor het juiste lichaamsdeel en het juiste huidtype gebruikt. Ook mag u niet te vaak scrubben. 

De huid van ons gelaat is veel dunner en gevoeliger dan de huid van ons lichaam. De korrels die in een gezichtsscrub worden gebruikt, zijn dan ook fijner dan die in een scrub voor het lichaam. De fijnere korrels helpen dode huidcellen op een zachtere manier te verwijderen. Gebruik een lichaamsscrub dus niet voor uw gelaat. U kunt uw huid zo namelijk gemakkelijk beschadigen. Ook omgekeerd gebruikt u liever geen gelaatsscrub voor uw lichaam. Deze scrub zal namelijk te mild zijn voor uw lichaam.

Om te weten welke scrub het best bij uw gelaat past, moet u nagaan welk huidtype u heeft. Er zijn namelijk scrubs die enkel geschikt zijn voor een normale of gemengde huid. Wie een droge of gevoelige huid heeft, of last heeft van acne, moet wat voorzichtiger zijn.

Afhankelijk van uw huidtype, kunt u bepalen hoe vaak u uw huid best scrubt. Zo scrubt u best één tot twee keer per week wanneer u een normale tot vette huid hebt. Hebt u een gevoelige of droge huid, dan beperkt u dit best tot één keer om de twee weken. Hebt u last van een geïrriteerde of verbrande huid of van eczeem, dan scrubt u uw huid best niet.

Een scrub of peeling? Er is wel degelijk een verschil. Een scrub is een korrelig product dat dode huidcellen als het ware van de huid 'afschuurt'. De korrels die in een scrub worden gebruikt, zijn vaak zout of suiker. Een peeling bevat geen korrels. In plaats daarvan worden de dode huidcellen van de huid 'losgeweekt' door fruitenzymen of fruitzuren.

Bij Optiphar vindt u een ruime keuze aan scrubs en peelings voor uw gelaat van de bekendste merken zoals Eucerin, Clinique, Clarins, Caudalie, en Avène. Let erop dat u een scrub kiest die past bij uw huidtype. Niet alle scrubs of peelings zijn geschikt voor alle huidtypes. Neem bovendien ook een kijkje bij onze scrubs en peelings die speciaal voor het lichaam werden ontwikkeld.

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis levering
vanaf 40€
Discrete omgang
met uw bestelling
14 dagen
retourneren
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door