Profiteer tot en met 24 oktober van gratis verzending en gratis Dermalex handzeep vanaf €29,99

Merken

Toon meer...

Voedingssupplementen voor het hart en de bloedvaten

228 producten gevonden
-25% Pharma Nord Bio-Biloba
€ 28,90
Promo geldig t.e.m. 31/11/2021
-20% Soria 17-s Crataegus Oxyacantha Xxi
€ 19,75
Promo geldig t.e.m. 30/11/2021
Bio-Flow
Bio-Flow 60 tabletten Merck
Urmale Omegaran
Urmale Omegaran
Be Life Perilla 500
Cressan Pure Blue 500 mg
Levertermijn 5 à 8 werkdagen.
Lucovitaal Visolie & Q10 Rode Gist Rijst
Levertermijn 5 à 8 werkdagen.
Elusanes Olijfboom
Deba Ginkgo Forte 60 mg
Memoryforce
16 32 64

Het hart en de bloedvaten

Ons hart pompt zo'n drie tot vijf liter bloed rond per minuut. Dit bloed bevat zuurstof en voedingsstoffen voor alle organen en spieren in ons lichaam.

Het hart bestaat uit vier holle ruimtes: de linkerboezem, linkerkamer, rechterboezem en rechterkamer. In de linkerboezem en -kamer is zuurstofrijk bloed aanwezig. In de rechterboezem en -kamer is zuurstofarm bloed aanwezig. Vanuit de rechterkamer wordt het bloed naar de longen gepompt via de slagaders en van de longen stroomt het bloed terug naar de linkerboezem via de slagaders. Deze slagaders vertakken zich naar alle organen en worden steeds kleiner naarmate ze verder van het hart weggaan. Uiteindelijk worden ze zo klein dat er nog maar één bloedcel doorheen past. Deze hele kleine bloedvaatjes noemen we 'haarvaten'.

Via de bloedsomloop wordt het bloed in ons hele lichaam rondgepompt. Deze bloedsomloop bestaat uit de kleine bloedsomloop en de grote bloedsomloop. De bloedsomloop zorgt ervoor dat alle nodige stoffen tijdig op de juiste plaatsen in het lichaam komen en hier ook weer worden opgehaald. Een goed en gezond transportsysteem is dus absoluut onmisbaar. Het hart en de bloedvaten vormen samen dit transportsysteem.

Het is van groot belang dat uw hart en de bloedvaten optimaal werken om voldoende bloed naar het lichaam te pompen. Een gezond hart is bovendien belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen. Hieronder vallen alle aandoeningen in het hart of de bloedvaten, bijvoorbeeld een hartinfarct of beroerte. Een veelvoorkomend symptoom van een beroerte is angina pectoris, waarmee men verwijst naar een pijnlijk gevoel op de borst. Er zijn een aantal factoren die het risico op hart- en vaatziekten verhogen, bijvoorbeeld diabetes, obesitas, roken, stress, onvoldoende beweging en een verhoogde bloeddruk en cholesterolspiegel.

Bij Optiphar kunt u terecht voor een ruim aanbod aan voedingssupplementen die een gezonde werking van het hart en de bloedvaten ondersteunen. In ons gamma vindt u producten van bekende merken zoals Tilman, Mannavital en Nutrisan. Naast ons assortiment aan voedingssupplementen, vindt u bij Optiphar ook een aantal geneesmiddelen die werden ontwikkeld voor het hart en de bloedvaten.

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door