Eerste hulp bij luizen

Luizen hebben of krijgen is geen ramp, toch kan het heel vervelend zijn als je ermee zit. Luizen veroorzaken jeuk en irritatie, ze zorgen ervoor dat we de hele dag door aan het krabben zijn. Ben jij deze beestjes ook liever kwijt dan rijk? Met een doeltreffend anti-luizenproduct maken ze geen schijn van kans meer. 

Een luis, wat is dat juist?

Een luis is een piepklein beestje dat zich nestelt in onze haren. Het zuigt bloed om te overleven. Na deze luizenmaaltijd blijft er steeds een klein beetje speeksel achter wat zorgt voor dat vervelende, jeukende gevoel. Jammer genoeg is een luis nooit alleen. Het legt eitjes, oftewel neten, om zich zo te vermenigvuldigen.

Wat nu?

Zitten jij of je kind ook letterlijk met de handen in het haar? Gelukkig bestaan er voortaan heel wat producten die de strijd met deze vervelende beestjes aangaan. Zo zijn er luizenshampoos, luizensprays of luizenlotions. Een totale anti-luis behandeling duurt doorgaans zo’n 10 tot 15 dagen of totdat er geen enkele luis meer te bespeuren valt.

Met een fijne luizenkam is het eenvoudig om na te gaan of je al dan niet luisvrij bent. Je kamt het haar afwisselend van achter naar voor en omgekeerd. Kijk na elke kambeweging na of er nog luizen of neten in de kam achter blijven. Doe dit voor minstens 15 minuten.

4 tips om luizen te voorkomen

Het krijgen of hebben van luizen heeft niets te maken met lichaamshygiëne. Deze kriebelende beestjes vinden hun weg naar ieders haar. Met de onderstaande tips blokkeer je hun route en zorg je ervoor dat ze je haar niet kunnen bereiken:

  • Controleer en blijf controleren. Luizen verspreiden zich namelijk razendsnel opnieuw.
  • Draag of gebruik geen hoofddeksels, borstels of kleren van anderen. Indien het niet anders kan, zorg er dan voor dat deze goed gewassen of ontsmet zijn.
  • Vlecht lange haren in of maak een staart wanneer je je op drukke plaatsen begeeft.
  • Gebruik shampoos, lotions of sprays die preventief tegen luizen werken. Deze producten zijn geurloos en makkelijk in gebruik.

Wil je graag nog wat extra advies? Contacteer ons dan via e-mail (info@optiphar.com) of telefoon (+32 (0)14 67 19 96). We helpen je graag verder!

Niet gevonden wat u zocht?

Veilig online bestellen
Alle betalingsinformatie wordt geëncrypteerd en verzonden zonder risico door gebruik te maken van een "Secure Sockets Layer" (SSL) protocol.
Multisafepay
Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door