Omwille van uitzonderlijke drukte door het Coronavirus, lopen leveringen mogelijk enige vertraging op. Alvast bedankt voor uw begrip.

Hoe kan ik mijn immuunsysteem versterken?

Nu het coronavirus weer opflakkert, hebben we meer nood aan een verhoogde weerstand om ons te wapenen tegen het virus. Met onderstaande tips geef je het zelfverdedigingsmechanisme van je lichaam een extra duwtje in de rug en hebben virussen geen vrij spel meer! 

Versterk je darmflora

Wist je dat onze darmflora voor 80% verantwoordelijk is voor de gezondheid van ons immuunsysteem? De bacteriën in onze darmen reageren op ongezonde stoffen die ons lichaam binnendringen en verwittigen het afweermechanisme om de strijd aan te gaan. Probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt of zuurkool zijn ideaal om een gezonde darmflora in stand te houden. Deze zorgen er namelijk voor dat de gezonde darmbacteriën goed kunnen groeien. Ook het nemen van probiotica via een voedingssupplement kan voor velen een hulpmiddel zijn om hun darmfora gezond te houden.

Drink voldoende water 💧

Ons lichaam heeft genoeg vocht nodig om ziekteverwekkers op te sporen en af te voeren. Voor het transporteren van gezonde stoffen doorheen het lichaam geldt hetzelfde. Genoeg drinken houdt je immuunsysteem dus sterk! Probeer daarom dus echt die 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Vermijd hierbij frisdrank en alcohol. Drink eventueel kruidenthee of (zelfgemaakte) bouillon. Door genoeg te drinken voorkom je ook dat je slijmvliezen uitdrogen. Uitgedroogde slijmvliezen zijn vatbaarder voor verkoudheid- en griepvirussen.

Verhoog je weerstand met voeding 🍽️

Het is ook mogelijk om je weerstand te verhogen met de juiste voeding. We weten allemaal dat een gevarieerde voeding noodzakelijk is voor een goede gezondheid. Een uitgebalanceerd voedingspatroon zorgt er namelijk voor dat je van alle essentiële voedingsstoffen voldoende binnen krijgt. Volgende voeding helpt je hierbij:

Vezels
Zoals hierboven aangehaald, zit een deel van ons immuunsysteem in onze darmen. Voeding met voldoende vezels houdt je darmflora gezond. Eet voldoende volkorenproducten, groente, fruit.

Vitamine D

De vitamine die je uit daglicht haalt, maar gelukkig ook uit voeding. Vitamine D vind je in sinaasappels, vette vis, melkproducten,..

Noten

In noten zit het mineraal selenium, een antioxidant dat je immuunsysteem helpt versterken. Eet daarom genoeg amandelen, walnoten,..

Vitamine C
Deze vitamine is onmisbaar voor de weerstand en vind je in paprika, broccoli, kiwi, witloof, sinaasappel,..

Eiwitten

Je lichaam kan niet zonder eiwitten, want je hebt het onder andere nodig voor het produceren van antilichamen en enzymen voor het immuunsysteem. Eet voldoende bonen, vis, kip en eieren om je eiwitten binnen te krijgen!

Knoflook

Door het stofje allicine helpt knoflook verkoudheid voorkomen.

Vitamine A

Niet alleen belangrijk voor je immuunsysteem, maar ook voor je huid! Vitamine A vind je in vlees, vis, zuivelproducten, ei, worteltjes, spitskool, bloemkool,..

Zorg voor een goede nachtrust 💤

Ons immuunsysteem komt in actie tijdens onze slaap. Het lichaam kan zich dan volledig focussen op herstel zonder zich te moeten bezighouden met 101 andere taken. Een voldoende lange en kwaliteitsvolle slaap is daarom enorm belangrijk in het handhaven van een hoge weerstand. Stress en vermoeidheid zijn 2 grote boosdoeners die deze opgebouwde weerstand doen afbrokkelen. Heb je moeite om in slaap te vallen of door te slapen? Probeer dan eens een voedingssupplement om je hierbij te helpen. 

Voedingssupplementen voor de weerstand 💊

Krijg je niet voldoende voedingsstoffen binnen via je voeding of wil je je weerstand een extra boost geven? Voeg dan een voedingssupplement als aanvulling toe aan je dagelijkse eetpatroon. Deze voedingssupplementen kunnen ervoor zorgen dat je immuunsysteem versterkt wordt en je beter beschermd bent tegen allerlei ziektes. Een gezonde levensstijl is noodzakelijk voor een goede weerstand maar je kunt je lichaam atlijd een handje helpen! De beste voedingssupplementen voor een goede weerstand zijn:

- Natural Energy Immuno Complex 

- Imunixx 500 

- Probactiol Plus 

- Protectis Adult  

- Vitanza HQ Echinacea Boost  

- B+ Pharma Orgitan Immunity  

Beste voedingssupplementen om weerstand te verhogen:

Met deze tips in het achterhoofd kom jij gezond de komende maanden door!

Heb je nog bijkomende vragen of nood aan extra advies? 
Stuur ons een e-mail via info@optiphar.com 
of bel ons op +32 14 58 87 44.

Het Team van Optiphar helpt u graag verder!

Niet gevonden wat u zocht?

Veilig online bestellen
Alle betalingsinformatie wordt geëncrypteerd en verzonden zonder risico door gebruik te maken van een "Secure Sockets Layer" (SSL) protocol.
Multisafepay
Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis levering
€39 (BE) - €49 (NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
14 dagen
retourneren
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door