Omwille van uitzonderlijke drukte door het Coronavirus, lopen leveringen mogelijk enige vertraging op. Alvast bedankt voor uw begrip.

WAT TE DOEN BIJ EEN VETTE HUID?

Wat is een vette huid? Een vette en/of onzuivere huid is vaak het gevolg van overactieve talgklieren in de huid. Een overmatige productie van talg zorgt voor een glimmend effect, wat een typisch kenmerk van een vette huid is. Andere kenmerken zijn: grove poriën, mee-eters en puistjes of onzuiverheden. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om de huid met de juiste producten te reinigen en te verzorgen. In deze blog leggen we uit wat je kunt doen om een vette huid tegen te gaan, welke make-up je best gebruikt en hoe je een vette huid reinigt. 

Hoe reinig je een vette huid?

Het gebruik van uitdrogende reinigingsproducten of toners lijkt misschien een goed idee, maar toch kan je deze best vermijden. Uitdrogende producten zetten de huid namelijk aan tot meer productie van talg. Resultaat: je huid gaat net nóg meer glimmen. Gebruik in plaats daarvan 2 keer per dag een milde, in water oplosbare reiniger voor de vette huid. Daarna gebruik je best een alcoholvrije toner. Een toner helpt de huid te herstellen, maakt de poriën minder zichtbaar en verwijdert de laatste resten van je reiniger of make-up.

💡 Optiphar tip: Bekijk zeker het Caudalie Vinopure gamma, dat speciaal ontwikkeld werd voor de vette huid met onzuiverheden. De producten uit dit gamma absorberen talg, verminderen onzuiverheden en verfijnen de huidtextuur. 

Toners voor de vette huid:

Hoe verzorg je een vette huid?

Als je last hebt van een vette huid kan je best 1 tot 2 keer per week een zachte scrub of peeling voor de vette huid gebruiken. Een peeling gaat je huid zuiveren en dode huidcellen verwijderen. Ook een diepreinigend masker voor een vette huid doet wonderen. Een aanrader voor een vette huid is om te investeren in een masker met groene klei of tea tree. Maskers met deze ingrediënten zuiveren de huid, absorberen talg en helpen puistjes te voorkomen. Verder denken mensen vaak dat het niet nodig is om een vette huid te hydrateren, maar ook een vette huid heeft hydratatie nodig! Gebruik dus een hydraterende dagcrème voor de vette of acnegevoelige huid. Sla deze stap dus zeker niet over in je verzorgingsritueel. Je kiest best een hydraterende crème met een lichte en matterende formule voor de vette huid.  

Beste dagcrèmes voor de vette huid:

Zuiverende gezichtsmaskers voor de vette huid:

Welke foundation voor een vette huid?

Bij het kiezen van make-up voor een vette huid, ga je het best voor matterende producten. Om je foundation de hele dag te laten zitten, breng je eerst een primer aan. Hierna breng je de juiste foundation voor een vette huid aan. Je kiest best een lichte, olievrije formule die de poriën niet gaat verstoppen. Indien je geen aangepaste foundation gebruikt, ga je je huid nog vetter maken. Als je huid na het aanbrengen van een primer en foundation nog steeds blinkt, kan je hier nog een mattifiërend poeder boven aanbrengen. Zo kan je je T-zone extra matteren en blijft je make-up de hele dag mooi zitten zonder te verschuiven!

Foundations voor de vette huid:

Mattifiërende make-up poeders:

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis levering
€39 (BE) - €49 (NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
14 dagen
retourneren
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door