Wat eerst: zonnecrème of anti-insectenproduct?

Tijdens de zomermaanden, en vooral op reis, is het belangrijk om onze huid te beschermen tegen zowel de zon als insecten. Een zonneproduct biedt geen bescherming tegen muggen of andere insecten, en omgekeerd geldt hetzelfde. Zorg er dus voor dat je bent ingesmeerd met een zonnecrème én insectenwerend product voordat je de deur uit gaat.

Het is wel van belang om dit in de juiste volgorde te doen. Smeer je huid daarom eerst in met een zonneproduct. Doe dit een halfuur voor blootstelling aan de zon. Laat 30 minuten inwerken en breng nadien pas een anti-insectenproduct aan. Bij gelijktijdig gebruik zal de DEET in dit laatste de SPF in het zonneproduct doen verminderen. Hierdoor ben je dus minder goed beschermd tegen zonnebrand en schadelijke uv-straling.

Bij het opnieuw insmeren van beide producten telt deze regel natuurlijk ook. Al moet je hierbij wel rekening houden met de werkingsduur van elk product:

  • Zonneproduct: elke 3 uur opnieuw aanbrengen.
  • DEET 10%: elke 1 tot 2 uur opnieuw aanbrengen.
  • DEET 20%: elke 4 tot 6 uur opnieuw aanbrengen.
  • DEET 40-50%: elke 8 uur opnieuw aanbrengen.

Na het zwemmen, zweten of afdrogen smeer je je best onmiddellijk opnieuw in. Deze activiteiten zorgen er namelijk voor dat de producten van de huid ‘afgespoeld’ worden.

Heb je nog vragen of nood aan extra advies? Contacteer ons dan telefonisch op +32 (0)14 67 19 96 of stuur een e-mail naar info@otpiphar.com. We helpen je graag verder!

Niet gevonden wat u zocht?

Veilig online bestellen
Alle betalingsinformatie wordt geëncrypteerd en verzonden zonder risico door gebruik te maken van een "Secure Sockets Layer" (SSL) protocol.
Multisafepay
Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door