HOE VERZORG JE EEN BABYHUID? đź‘¶

De eerste twee levensjaren van jouw baby is de huid bijzonder kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om er wat extra aandacht aan te besteden.
Het huidje van een baby moet dagelijks gehydrateerd en verzorgd worden met aangepaste verzorgingsproducten. Hieronder lees je onze tips!

> ONTDEK HIER ALLE VERZORGINSPRODUCTEN VOOR UW BABY


HET BABYHUIDJE VERZORGEN

Je baby verzorgen begint met een ontspannend badmoment. Voeg een zachte en verzorgende badolie die geschikt is voor baby’s toe aan het badje, zo verklein je de kans dat de huid uitdroogt. Je kan bijvoorbeeld Naïf Milde Badolie of Weleda Baby Calendula Welterustenbad gebruiken.

Na het badje droog je je baby best af met een hydrofiele doek. Reguliere handdoeken zijn vaak te ruw voor de babyhuid. Zorg ervoor dat je geen plekjes vergeet af te drogen, bijvoorbeeld de huidplooitjes. Als je baby droog is, wijf je hem in met een olie of lichaamsmelk die de huid intensief verzorgt en voedt. Hierdoor blijft de huid zacht en gehydrateerd. Uriage Baby 1ste Hydraterende Melk is uiterst geschikt voor de dagelijkse verzorging van de babyhuid. Dankzij Thermaal Water van Uriage en hydraterende glycerine wordt de huid volledig gehydrateerd, beschermd en hersteld.  

Indien je kindje last heeft van zeer droge plekken, kan je op deze plaatsen een rijkere crème aanbrengen zoals Uriage Baby 1ste Cold Cream of Mustela Baby Hydraterende Verzachtende Crème voor een zeer gevoelige huid.

Lichaamscrèmes voor uw baby:

HET GEZICHTJE VERZORGEN

Het gezichtje van je baby kan je best verzorgen met een milde, verzorgende crème speciaal ontwikkeld voor de babyhuid zoals de Mustela Baby Hydra Crème voor het gelaat. Ben je vaak buiten met je kindje, dan kan het zijn dat het gezicht meer bescherming nodig heeft. Rode vlekken of een ruwe, gesprongen gezichtshuid wijzen op een te droge en beschadigde huid. Gebruik in dat geval een watervrije en beschermende vette crème die uitdroging tegengaat en de huid weer herstelt en zacht maakt. Naïf Weer & Wind Crème beschermt de kwetsbare babyhuid bij koud en guur weer.

DE BILLETJES VERZORGEN

De billetjes van een baby vragen wat extra verzorging. Tijdens het eerste levensjaar zijn de billetjes van een baby snel geĂŻrriteerd en rood. Dit is te wijten aan een combinatie van de stoffen die in urine en ontlasting zitten en het schuren van de luier tegen de billetjes. Dit kan heel vervelend en ongemakkelijk zijn voor je kindje.

Hier zijn alvast enkele tips om irritatie te voorkomen: 

  • Verschoon de luier regelmatig; voor en na de ontlasting, en voor en na elk slaapje. Bij een pasgeboren baby is dit ongeveer acht keer per dag. 
  • Zorg ervoor dat de luiers niet te klein zijn of te hard spannen. Dit kan wrijving veroorzaken en ervoor zorgen dat de huid niet voldoende kan ademen.
  • Bescherm de billetjes van je baby tegen wrijving door luiers met een speciale verzorgingscrème zoals de 1ste Luierwissel Crème van Uriage. Telkens als je je baby verschoont, breng je de crème aan om de billetjes te beschermen en roodheid te voorkomen.

Productjes voor de luierwissel:


Heb je nog bijkomende vragen of nood aan extra advies? Contacteer ons dan telefonisch op +32 (0)14 58 87 44 of stuur een e-mail naar info@optiphar.com. We helpen je graag verder!

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door