Micellair wat(er)?

De tijd waarin we alleen een washandje met wat water gebruikten om ons gezicht te reinigen is lang passé. De lucht is meer dan ooit vervuild en we gebruiken steeds meer cosmetica, waardoor allerlei viezigheid op ons gezicht blijft zitten. Als we ons gezicht niet goed reinigen, kunnen onzuiverheden de kop opsteken. Alleen wassen met water is dus niet voldoende, onze huid heeft immers nood aan een diepere reiniging. Gebruik daarom bijvoorbeeld eens een micellair water.

Micellaire waters zijn geen nieuwkomer, maar zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit de beautywereld. Dit superfrisse reinigingsproduct reinigt ons gezicht op een zeer milde en doeltreffende manier. Wat is micellair water nu eigenlijk en wat doet het voor onze huid?

Wat?

Micellair water ziet eruit als gewoon water, maar zit boordevol hydraterende bestanddelen en micellen. Deze micellen kun je vergelijken met kleine magneetjes die alle vuiligheden zoals talg, dode huidcellen, make-up en andere onzuiverheden aantrekken. De micellen hechten zich er makkelijk aan vast, waardoor hard wrijven niet nodig is. Micellaire waters zijn dus ideaal voor mensen met een gevoelige huid.

Waarom?

Micellair water is niet enkel een reinigingsproduct, maar heeft ook een kalmerende en hydraterende werking. Naast micellen bevat micellair water nog een aantal andere werkzame ingrediënten die ervoor zorgen dat onze huid na de reiniging zacht aanvoelt en gehydrateerd is. Een schone huid is verder ook beter in staat om de goede voedingsstoffen uit andere huidverzorgingsproducten op te nemen. Kortom, micellair water is een soort alles-in-één-reiniger die gemakkelijk en snel al het vuil wegneemt zonder de huid te beschadigen of uit te drogen.

Hoe en wanneer?

Doe een beetje micellair water op een watje, wrijf er zachtjes mee over je gezicht en ziezo, je hebt een gereinigd gezicht dat zo zacht als een babyhuid aanvoelt. Eenvoudig toch? Net als andere huidverzorgingsproducten, gebruik je micellair water bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds.

De top 5 micellaire waters volgens het Optiphar team:

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door