Terug in topconditie met onze tips!

De zomer staat voor de deur, hoog tijd dus om ons lichaam opnieuw in topvorm te krijgen. Als je een lange tijd niet hebt gesport, is het wel belangrijk om dit goed aan te pakken. Je wil toch niet na week 1 al een blessure oplopen?

De onderstaande tips helpen je om op een gezonde manier weer in topconditie te komen.

1.Loop niet te hard van stapel

   Probeer niet onmiddellijk je oude niveau op te pikken. Dit heeft, zeker na een langere rustperiode, tijd nodig. Bouw de intensiteit en duur van je training daarom langzaam terug op.Zo laat je je lichaam opnieuw wennen aan het sporten. 

   2. Stretch 

   Om blessures en spierkrampen te voorkomen, is het belangrijk om je spieren voor het sporten op te warmen en nadien uitgebreid te stretchen. Besteed hier zeker voldoende tijd aan. Zo begin en eindig je elke training met een goed (spier)gevoel.

   3. Kies de juiste sportoutfit 

   Deze tip lijkt misschien niet zo belangrijk, maar een goede sportuitrusting is het halve werk. De juiste outfit helpt namelijk om blessures en pijn te voorkomen.Ga je lopen? Kies dan voor schoenen die voldoende demping geven en goed om je voet aansluiten. Ben je eerder een fietser? Kies dan voor een wielrenbroek met kussentjeom schokken op te vangen.

   4. Eet gezond 

   Beweging en gezonde voeding gaan hand in hand, dat weten we allemaal. Naast sporten pas je dus best ook je eetgewoonten aan wil je je lichaam opnieuw in topconditie krijgen.Denk hierbij aan proteïnerijke maaltijden en natuurlijke vetten. 

   Heeft je lichaam nood aan een extra duwtje in de rug? Probeer dan eens een magnesiumsupplement. Magnesium ondersteunt de spierwerking, bevordert het uithoudingsvermogen en voorkomt het ontstaan van blessures en spierkrampen. Dit mineraal is dus de beste vriend van elke sporter! Ontdet onze voedingssupplementen met magnesium

   Heb je na het lezen van deze blog nog nood aan extra advies? Contacteer ons dan via e-mail (info@optiphar.com) of telefoon (+32 (0)14 67 19 96). We helpen je graag verder!   Niet gevonden wat u zocht?

   Veilig online bestellen
   Alle betalingsinformatie wordt geëncrypteerd en verzonden zonder risico door gebruik te maken van een "Secure Sockets Layer" (SSL) protocol.
   Multisafepay
   Optiphar, uw online apotheek

   Voor advies of hulp, contacteer ons

   Gratis thuislevering
   vanaf €49 (BE & NL)
   Discrete omgang
   met uw bestelling
   Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
   Betaalmogelijkheden
   Snelle levering door