Merken

Toon meer...

Calcium

95 producten gevonden
-30% Vista-Cal D
€ 14,95
Promo geldig t.e.m. 30/06/2021
-20% Barinutrics Calciumcitraat Perzik-Mango
€ 28,45
Promo geldig t.e.m. 30/06/2021
CalxPlus Sinaasappel
CalxPlus Chocolade
Orthica Cal-Mag-Zink
-20% A. Vogel Urticalcin + Vitamine D
€ 14,99
Promo geldig t.e.m. 30/06/2021
-20% Nataos Liquid Calcium Magnesium
€ 33,95
Promo geldig t.e.m. 31/08/2021
-20% Metagenics CalDyn
€ 16,49
Promo geldig t.e.m. 30/06/2021
CalxPlus Vanille
CalxPlus Vanille 60 kauwtabletten CalxPlus
Arkocaps Lithothamnium
16 32 64

Calcium

Calcium, ook wel bekend als kalk, is een mineraal dat belangrijk is voor de opbouw en het onderhoud van onze botten en ons gebit. Het is bovendien ook goed voor de spieren en het zenuwstelsel. Calcium is terug te vinden in onze voeding. Onder andere in groene groenten, noten, peulvruchten en zuivelproducten zoals melk en kaas zit calcium. Wie geen zuivelproducten eet of drinkt, loopt een groot risico op een calciumtekort. De kans op een verstoorde botontwikkeling op jonge leeftijd en op botontkalking op latere leeftijd neemt dan toe. Wie voldoende calcium opneemt, heeft op latere leeftijd minder kans op botontkalking of osteoporose.

Ook een teveel aan calcium kan negatieve gevolgen hebben. Zo kunnen bij meer dan 2500 mg calcium per dag urinewegstenen ontstaan of verkalking van de nieren en bloedvaatwanden. Dit gevaar treedt bijvoorbeeld op bij langdurig gebruik van maagzuurneutraliserende tabletten met calciumbicarbonaat, zoals Rennie.

Indien u kampt met een calciumtekort, kunt u bij Optiphar terecht voor een ruim aanbod aan voedingssupplementen die tekorten doeltreffend weer kunnen aanvullen. Deze supplementen bevatten naast calcium vaak ook andere vitamines of mineralen zoals vitamine D, magnesium en zink. In het uitgebreid gamma van Optiphar vind u bekende producten zoals CalxPlus, Vista-Cal D, Natural Energy Calcium Plus, D-Vital en Metagenics CalDyn.

Optiphar aanrader: Solgar Calcium Magnesium Plus Zinc.

  Optiphar, uw online apotheek

  Voor advies of hulp, contacteer ons

  Gratis thuislevering
  vanaf €49 (BE & NL)
  Discrete omgang
  met uw bestelling
  Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
  Betaalmogelijkheden
  Snelle levering door