Omwille van uitzonderlijke drukte door het Coronavirus, lopen leveringen mogelijk enige vertraging op. Alvast bedankt voor uw begrip.

Merken

Toon meer...

Geneesmiddelen tegen constipatie

62 producten gevonden
Dulcolax 5 mg
Laxido Sinaas
Movicol Citroen
Bisacodyl Teva 10 mg
Colofiber
Forlax Junior
Movicol Neutraal
Dulcolax 2,5 mg
Laxido Natuur
Forlax
Forlax 20 x 10 g Ipsen
Movicol Chocolade
Molaxole
16 32 64

Constipatie

We spreken van constipatie of verstopping wanneer u minder vaak dan normaal stoelgang kan maken of de stoelgang ongewoon hard is. Een normaal stoelgangpatroon is voor iedereen anders. Het verschilt van wel 3x per dag tot soms slechts 3x per week. Weinig of harde stoelgang maken is enkel een probleem wanneer u hier ook daadwerkelijk last van ondervindt, maar meestal ongevaarlijk. Doorgaans kan constipatie vlot behandeld worden als u er op tijd aan begint! Aarzel niet om over uw probleem te spreken, zodat een geschikt product geadviseerd kan worden. Let op: sommige laxeermiddelen mogen maar in beperkte mate gebruikt worden, anders kunnen ze net verstopping veroorzaken!

Naast het gebruik van een geneesmiddel of voedingssupplement, kunt u ook nog op een aantal andere dingen letten:
 • Drink voldoende water.
 • Gebruik gezonde voeding met voldoende vezels, zoals groenten, fruit of volkoren producten.
 • Zorg voor voldoende beweging.
 • Houd uw stoelgang nooit op wanneer u de aandrang voelt om te gaan.

Samen met constipatie kunnen soms nog kwaaltjes zoals aambeien of andere anale klachten optreden. Ook hiervoor kunt u terecht in onze apotheek voor advies en een aantal topmiddeltjes! Blijft u ondanks bovenstaande tips en producten toch langere tijd (>2 weken) last hebben van constipatie, dan neemt u best contact op met een dokter.

In het gamma van Optiphar vindt u geneesmiddelen voor de behandeling van constipatie van bekende merken terug, zoals Movicol, Laxido en Dulcolax. Bekijk bovendien ook onze ruime aanbod aan voedingssupplementen die u kunnen helpen de symptomen van constipatie te behandelen.

  Optiphar, uw online apotheek

  Voor advies of hulp, contacteer ons

  Gratis levering
  vanaf 40€
  Discrete omgang
  met uw bestelling
  14 dagen
  retourneren
  Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
  Betaalmogelijkheden
  Snelle levering door