Omwille van uitzonderlijke drukte door het Coronavirus, lopen leveringen mogelijk enige vertraging op. Alvast bedankt voor uw begrip.

Nasa Rhinathiol 0.1% Neusspray 10 ml

Sanofi | Verpakking: 10 ml | CNK: 1682178
Nasa Rhinathiol 0.1% Neusspray
6,73

Bestel vandaag voor 15u, morgen geleverd

  • Gratis levering vanaf €40 in België en €49 in Nederland
  • Discrete verpakking
  • Gratis ophalen en retourneren in 3 échte apotheken
  • Klanten geven Optiphar een 9,3/10

Nasa Rhinathiol 0.1% is een geneesmiddel dat verlichting biedt bij een verstopte neus.

Beschrijving

Nasa Rhinatiol 0.1% is een spray die langs de neus wordt toegediend, als decongestief middel bij de symptomatische behandeling van neuscongestie, met name als gevolg van een banale rhinitis, een vasomotorische of allergische rhinitis of een sinusitis.

Dit is een geneesmiddel: geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaar buiten bereik van kinderen, en lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker alvorens een geneesmiddel te gebruiken wanneer u zwanger bent. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts. Geneesmiddelen kunnen niet worden teruggenomen, behalve in geval van gebrek.

Gebruik

  • Volwassenen: 1 tot 2 verstuivingen per neusgat, 2 tot 3 maal per dag. Maximum 2 verstuivingen per toediening en 6 verstuivingen per dag.
  • Kinderen ouder dan 6 jaar: 1 verstuiving per neusgat, 1 tot 2 maal per dag. Maximum 1 verstuiving per toediening en 2 verstuivingen per dag.

Er wordt aangeraden om bij een neusverstopping eerst de neus te spoelen met fysiologisch water, alvorens een neusspray te gebruiken. Gebruik een neusspray niet langer dan 5 opeenvolgende dagen. Raadpleeg steeds een arts alvorens dit geneesmiddel te gebruiken indien u zwanger bent. Raadpleeg een arts wanneer uw klachten na 5 dagen niet zijn afgenomen.

Het maximum aantal te bestellen stuks van dit geneesmiddel is 3.

Ingrediënten

Xylometazolini HCl 1,0 mg q.s. ad 1 ml. Eén verstuiving (ongeveer 70 μl) stemt overeen met ongeveer 70 μg xylometazoline HCl

Informatie is vrijblijvend. Op elke verpakking staan de ingrediënten vermeld.

Specificaties

Xylometazoline is een alfa-sympathicomimeticum, behorend tot de klasse van de imidazolinen. Na nasale toediening veroorzaakt het een snelle en langdurige vasoconstrictie ter hoogte van het neusslijmvlies, die leidt tot een vermindering van de bloedcirculatie en van de congestie. Dit leidt tot een gevoel van verlichting van de obstructie en een verbetering van de nasale ventilatie. Een drainage van de sinus is ook mogelijk. Het gevaar voor rebound congestie en irritatie van de neus is beperkt dankzij de verlengde activiteit waardoor minder toedieningen noodzakelijk zijn. Xylometazoline heeft geen invloed op de ciliaire klaring.

Indicaties

Decongestief middel bij de symptomatische behandeling van neuscongestie, met name als gevolg van: - een banale rhinitis, - een vasomotorische of allergische rhinitis, - een sinusitis.

Product Specificaties

Leveringsinformatie
België: € 3,45
Gratis vanaf € 40

Nederland: € 4,45
Gratis vanaf € 49

Ophaling in onze apotheken: gratis
Bekijk alle leveringsinformatie
Ons engagement
  • Gratis levering vanaf €40 (BE) of €49 (NL)
  • Discrete verpakking
  • Scherpe kortingen
Meer over ons weten?

Gerelateerde producten

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis levering
vanaf 40€ (BE)
Discrete omgang
met uw bestelling
14 dagen
retourneren
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door