Coronacrisis: 9 tips tegen verveling tijdens de quarantaine

Vanaf 18 maart gelden er in België verstrengde maatregelen voor heel onze maatschappij. Bijna heel het openbare leven wordt stilgelegd in ons land, om het coronavirus zoveel mogelijk proberen in te perken.  We spreken in België niet van een volledige lockdown, zoals in sommige buurlanden, maar wel van een samenscholingsverbod. Dit betekent dat we alleen buiten mogen komen wanneer het echt nodig is, best niet afspreken met andere mensen en indien mogelijk van thuis uit werken. Kortom: zoveel mogelijk in uw kot blijven. Maar wat kan je dan nog doen tijdens de quarantaine? De kledingwinkels zijn gesloten, horecazaken, zwembaden, attractieparken, musea, zowat alle plaatsen die er zijn om plezier te maken. Enkel bedrijven en praktijken die nodig zijn om te overleven (zoals ziekenhuizen, voedingswinkels, apotheken, etc) mogen open blijven. De verveling kan tijdens de quarantaine al snel toeslagen op deze manier. Zeker als je door de coronavirus voorzorgsmaatregelen tijdelijk/technisch werkloos bent, niet naar school moet, of gewoon niet weet wat te doen tijdens de weekends. We geven je enkele tips om de komende weken door te komen.

1) Beweeg in de openlucht

Nu het eerste lentezonnetje eindelijk daar is, is het hoog tijd om je sportschoenen terug boven te halen. Buiten komen is niet alleen goed tegen de verveling,
het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Ga bijvoorbeeld een stukje joggen, maak een lange wandeling in het bos, of ga een blokje om wandelen met de hond. Je kunt natuurlijk ook gaan fietsen in de buurt of in het bos. Maak er een gewoonte van om elke dag minstens een halfuurtje in de openlucht te zijn. Let er op dat wanneer je buiten komt, je maximaal met twee personen mag zijn. 

2) Hou een grote lentekuis

Met de lente in het vooruitzicht, komen we bij de volgende jaarlijkse traditie: de grote lenteschoonmaak. Begin met al je kasten uit te kuisen. De winterkleren mogen
weer eventjes op zolder of vanachter in de kast, en de zomerkleren mogen weer tevoorschijn komen. Maak heel het huis schoon, ga tuinieren, berg oude spullen op, maak je zolder/kelder helemaal proper.  Geen gemakkelijk karweitje, maar na afloop zal je trots deze taak van je (verplicht) To-Do lijstje kunnen schrappen. Verplaats enkele meubels van plaats en haal wat planten of bloemen in huis. Op deze manier krijgt je huis een opgefriste look, zonder al te veel kosten.
Extra tip: Haal een verstuiver in huis om de lucht te bevochtigen, een aangename geur te verspreiden en te genieten van de heilzame werking van verschillende oliën. Verstuivers hebben niet alleen een positieve werking dankzij de oliën, maar door de stijlvolle designs vormen ze ook een meerwaarde in elke ruimte. Bekijk hier de bestverkopende verstuiver bij Optiphar.

3) Speel Gezelschapsspelletjes

Thuiszitten met je gezin of partner hoeft helemaal niet saai te zijn. Haal een paar leuke gezelschapsspelletjes boven en je bent weer eventjes zoet. Indien je geen bordspel hebt kan je ook een kaartspel spelen zoals Uno, of online een nieuwe bordspel bestellen. Een leuk alternatief voor alles je helemaal alleen zit zijn puzzels. Er zijn tegenwoordig heel veel puzzels voor volwassenen waar je enkele dagen zelfs mee bezig kunt zijn.
Enkele aanraders voor bordspellen 
die goed scoren: Ticket To Ride, Rummikub, Escape Room, de Kolonisten van Catan, Monopoly, De Legenden van Andor, Levensweg Elektronisch bankieren en Het Kleurenmonster.

4) Hou contact met vrienden en familie

Contact onderhouden met je dierbaren is belangrijk. Dit betekent niet dat je samen ergens moet afspreken natuurlijk. Dat is momenteel zelfs niet toegestaan. Dankzij de moderne technologie kunnen we toch contact onderhouden met onze naasten. Je kunt gewoon bellen of een berichtje sturen, maar Skypen of een videocall is net iets persoonlijker. Spreek een moment af wanneer iedereen van je vrienden of familie tijd heeft, en organiseer een gezamenlijke videocall. Op deze manier blijf je op de hoogte van elkaars leven,  kan je verhalen delen, luisteren naar hoe iedereen zijn tijd doorbrengt, en elkaar een hart onder de riem steken. 

5) Lees een boek


Met al deze nieuwe vrije tijd, heb je eindelijk tijd om dat ene boek te lezen dat je zolang hebt uitgesteld. Zet een kop koffie, ga in je zetel zitten en kies een leuk boek uit. Je hebt thuis vast nog wel een boek liggen dat je ooit hebt gekregen, of een boek van je partner, ouders of kinderen. Geen nieuwe boeken thuis? Lees dan je favoriete boek nog eens opnieuw of bestel een boek online. Je kan natuurlijk ook altijd een e-book online lezen. Inspiratie nodig voor een nieuw boek? Bekijk dan deze lijst eens met de beste boeken die ooit geschreven zijn. 

6) Zoek een Nieuwe Hobby

Probeer een nieuwe hobby of hervat een oude hobby waar je niet meer actief mee bezig bent. Ben je dapper genoeg om een nieuwe hobby te starten? Haal hiervoor dan online inspiratie op Youtube, of op een speciale website met online cursussen. Op deze manier kan je meteen aan de slag vanuit je huis, en moet je niet naar buiten Op Youtube vind je allerlei filmpjes met tutorials en tips over hoe je iets nieuws aanleert. Heb je thuis nog een piano, gitaar, drum of ander instrument staan? Zoek dan een tutorial op youtube en leer een nieuw liedje spelen. Heb je een camera liggen thuis? Neem dan een kleine online cursus fotografie. Of misschien kan je een nieuwe dansstijl aanleren. Je vindt zelfs online yoga-, bloemschik - en kooklessen. Genoeg keuze dus!

7) Start een Nieuwe Serie

Je kunt met je partner, kinderen, of het hele gezin ervoor kiezen samen een nieuwe serie te volgen. Kies een leuke serie, maak een grot pak popcorn klaar en zet je in de zetel. Je kunt op tv een serie volgen, online afleveringen van op tv herbekijken, en op Netflix vind je een eindeloos aanbod aan de populairste series ter wereld. Wil je liever met je vrienden Netflix zien? Dat kan nu ook vanop afstand via www.netflixparty.com. Op dit interactief Netflix platform kan je met je vrienden hetzelfde programma kijken en tegelijk met elkaar chatten over de serie. Zo heb je toch nog een beetje het gevoel dat je bij elkaar bent.

8) Samen koken

Nu je veel tijd hebt, kan je eindelijk nieuwe receptjes uitproberen, of iets dat je klaarmaken waar je anders te weinig tijd voor hebt. Kies een leuk recept uit je receptenboek of zoek online naar kookinspiratie. Aangezien de voedingswinkels nog gewoon open zijn, maak je een lijstje met benodigde producten en kan je deze gewoon gaan halen. Tip: Op de website van https://tasty.co/ vind je duizenden receptjes met telkens een korte video waarin de stappen duidelijk worden getoond. Dit maakt het koken nog en de voorbereidingen nog veel eenvoudiger. Kies dus een nieuw recept dat iedereen wil proberen en ga samen aan de slag! Maar gewoon samen pannenkoeken bakken is natuurlijk ook altijd leuk. 

9) Verwen jezelf

Vrouwen - en mannen - doen er goed aan om hun huid dagelijks te verzorgen. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen, zon, wind en bacteriën. Daarom is het essentieel om deze elke dag te verzorgen. Eerst en vooral is het natuurlijk belangrijk om elke dag je huid te hydrateren met een goede hydraterende crème. Maar nu je thuis zit heb je genoeg tijd om een hele verzorgingsroutine uit te werken. Kijk daarom ook eens voor een goede gezichtsreiniger die aansluit bij je type huid. Het is namelijk belangrijk om de huid dagelijks te reinigen, zelfs wanneer je geen make-up draagt. Wil je je huid opnieuw laten stralen? Dat doe je door de dode huidcellen te verwijderen met een een kwaliteitsvolle scrub of peeling. Deze zorgt ervoor dat de huid van je gezicht glad en zacht aanvoelt, zonder dat deze wordt beschadigd. Geen enkele verzorgingsroutine is natuurlijk compleet zonder een ontspannend gezichtsmasker. In onze webshop vind je een ruim aanbod aan anti-age gezichtsmaskers, maskers voor de gevoelige huid, gezichtsmaskers die acné doen verdijwnen, en natuurlijke
gezichtsmaskers die je huid intens hydrateren en zacht maken.

Bekijk hier onze blog met alles wat je moet weten over het coronavirus. 

Ontdek de bestverkopende gezichtsmaskers bij Optiphar

Coronavirus: Weerstand verhogen

In deze tijden is het belangrijk om je weerstand goed hoog te houden. Op deze manier ben je beter beschermd tegen virussen van buitenaf. Je kan je weerstand versterken door een voedingssupplement te nemen met vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. Ook vind je hier verschillende producten om keelpijn te verzachten.

Bekijk hier de beste producten om de weerstand te verhogen:

Voedingssupplementen weerstand

Vergeet je handen zeker niet te ontsmetten:

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door