Fitness tips & fitness supplementen

Fitnesscentra mogen open en sporten in groep is weer toegelaten! 💪

Fanatieke sportliefhebbers onder ons hebben maanden op dit goede nieuws zitten wachten. Maar ook voor personen die net willen beginnen fitnessen of sporten is dit het moment om er in te vliegen. Wil je graag je coronakilo's kwijt of je spiermassa terug opbouwen? Iedereen heeft een eigen reden om te gaan fitnessen.  
Daarom geven we je enkele fitness tips en informatie over de verschillende supplementen bij het sporten.

1. Hou een logboek bij

Alles begint met een doel vast te leggen. Wil je graag afvallen, spiermassa aanmaken, je uithouding verbeteren, of nog iets anders? Schrijf het neer in een logboek. In dit logboek kan je ook de statistieken van je trainingen bijhouden. Je kunt het zo gedetailleerd maken als je zelf wenst. Schrijf je begingewicht op, hoeveel dagen per dag je sport, hoeveel je wekelijks afvalt, etc. Dit is niet alleen handig om je vooruitgang bij te houden, het werkt ook nog eens motiverend. Let er wel op dat je je gewicht niet als enige maatstaf voor vooruitgang gebruikt. 
Als je vaak sport groeien namelijk je spieren, en spieren maken je zwaarder.

2. Vergeet je eiwitten niet

Na afloop van een training is het erg belangrijk om je spieren verder te versterken met de juiste voedingsstoffen. Neem daarom een tussendoortje rijk aan proteïnen, of eet een maaltijd met voldoende eiwitten.
In bepaalde omstandigheden zoals bij het intensief sporten en trainen kan een extra bron van eiwitten aangewezen zijn. Ideaal hierbij is het wei-eiwit: niet alleen heeft dit eiwit een uitstekende samenstelling met alle essentiële aminozuren in een goede verhouding, het wordt ook goed verteerd en opgenomen. Kies hierbij voor een hoogwaardige wei-eiwitpreparaat in de vorm van een isolaat, zoals Mannavital Whey Protein 94 Platinum, dat bovendien vrij is van suiker, kunstmatige zoetstoffen en smaakstoffen. Etixx High Protein Shake Vanille bevat 95 % puur weiproteïne-isolaat dat een optimale groei en snel herstel van de spiermassa ondersteunt.

Bekijk hier onze Eiwitten/Proteïnen & Proteïnerepen:

3. Neem energierepen tijdens duursporten

Wielrennen, hardlopen, springtouwen, spinning en zwemmen zijn voorbeelden van duursporten. Duursport (cardiotraining) zorgt voor meer uithoudingsvermogen en voor vetverlies op korte termijn. Om je wat extra energie te krijgen tijdens het sporten, kan je een energiereep nemen tijdens het duursporten.

Een energiereep hoeft niet smaakloos of taai te zijn. Zo vind je bij Optiphar een uitgebreid aanbod aan energierepen met verschillende smaken zoals Salty Caramel, White Chocolate, Banaan, Latte Macchiato en veel meer! Een van onze bestsellers, Etixx Energy Sport Bar Rood Fruit bevat een goede verhouding van koolhydraten, eiwitten, vet en vezels. Dankzij de uitstekende samenstelling van de Etixx Energy Sport Bar wordt de noodzakelijke energie aangeleverd om optimaal te presteren. De lage dosering aan vezels en vetten maakt deze repen zeer makkelijk verteerbaar. De unieke suikersamenstelling zorgt voor een langdurige energievoorziening.

Bekijk hier al onze energierepen voor tijdens duursporten:

4. De Beste supplementen om te recupereren na het sporten

Help je lichaam een handje door supplementen te nemen na het sporten voor een snellere recuperatie!

🏆 Onze favorieten: 

Etixx Recovery Shake Framboos/Kiwi
12 x 50 g €27,29

Etixx Recovery Shake Framboos/Kiwi bevat eiwitten die bijdragen aan het spierherstel na een fysieke inspanning.6d Sports Nutrition Recovery Shake Strawberry
1 kg €22,00

6d Sports Nutrition Recovery Shake is een shake die uitermate geschikt is voor alle sporters die naast optimaal spierherstel, ook op korte termijn het verlies aan vocht, elektrolyten en suikers weer moeten aanvullen.▶ Bij Optiphar vind je een uitgebreid gamma met recuperatieproducten die bijdragen aan het spierherstel na een fysieke inspanning.

Supplementen voor een snelle recuperatie na het sporten:

5. Drink voldoende water

Veel water drinken is voor iedereen een must, zeker zo'n 2 liter per dag. Maar dit is nog eens extra belangrijk wanneer je sport. Veel water drinken helpt je lichaam sneller te herstellen en bevordert je kracht en uithoudingsvermogen. Bovendien stimuleert het de stofwisseling in je lichaam, waardoor je sneller zult afvallen. Deze tip is belangrijk voor zowel beginners als voor meer ervaren sporters. Naast voldoende water kan je ook sportdranken drinken met verschillende smaken voor een optimale vocht- en energieopname.

Sportdranken en sportgels bij Optiphar:

Sportproducten en supplementen bij Optiphar

Bij Optiphar vind je een uitgebreid gamma aan sportvoeding en prestatiebevorderende sportproducten, zoals energierepensportdrankensportgelsshakes, vitaminen en supplementen van bekende sportmerken, waaronder Etixx6d Sports Nutrition en Performance. Deze producten zullen je voor, tijdens en na het sporten ondersteunen.

Ook in geval van blessures of stramme spieren, biedt Optiphar een oplossing: sportpleisters of tapesteunverbanden en massagegels helpen de pijn te verlichten.

Bestel nu al je sportproducten aan een voordelige prijs:

Niet gevonden wat u zocht?

Veilig online bestellen
Alle betalingsinformatie wordt geëncrypteerd en verzonden zonder risico door gebruik te maken van een "Secure Sockets Layer" (SSL) protocol.
Multisafepay
Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis thuislevering
vanaf €49 (BE & NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door