Merken

Acne

Acne

Acne is een huidaandoening die te herkennen is aan het optreden van puistjes. Deze puisten komen vooral voor op het gezicht, de rug, op de borst of op de schouders. Acne komt vooral voor bij jongeren tussen 15 en 25 jaar, maar bij volwassenen kan er een occasioneel puistje ook voorkomen.

Bijna iedereen heeft tijdens zijn puberteit last gehad van jeugdpuistjes, de één wat meer dan de andere. Hoe dat komt is niet duidelijk. Maar acne ontstaat niet door te weinig wassen, te veel snoepen, zweten, roken of stress zoals vaak wordt gedacht. Door hormoonschommelingen tijdens de puberteit gebeurt het dat de talgklieren in de huid meer talg gaan aanmaken, hierdoor wordt de opperlaag van de huid dikker. De klieren raken verstopt door het te veel aan talg waardoor er mee-eters kunnen ontstaan. Deze kunnen vervolgens gaan ontsteken.

Wanneer u last heeft van acne is het aangewezen om de huid zo veel mogelijk met rust te laten. Dep de huid na het wassen droog en probeer niet te veel te wrijven zodat de huid niet geïrriteerd wordt. Knijp de puisten ook niet uit, hierdoor kunnen er nieuwe mee-eters of littekens ontstaan. Door make-up te gebruiken, kunnen de puistjes verder verstopt raken. Gebruik bij voorkeur dan geen make-up. Wilt u toch make-up gebruiken? Neem dan cosmetica speciaal voor de vette huid of een gemengde huid zoals Avène Couvrance of een matterende mousse van La Roche-Posay

Natuurlijk zijn er allerlei middelen op de markt om puisten te maskeren. Bijvoorbeeld de camouflerende en uitdrogende coverstick van Vichy, camoufleert op een natuurlijke manier en zuivert het het puistje zodat het snel zal verdwijnen.

Om puistjes te voorkomen, heeft u een keuze uit dagcrèmes en reiningingsgels. Bioderma, La Roch-Posey en Eucerin bieden starterspakketten met beide producten aan tegen een voordelige prijs. La Roche-Posay, Bioderma en Avèna bieden ook micellaire water  aan. Op het einde van de dag kan u uw gelaat hiermee reinigen.  Micellaire water  zal alle vuilresten en overtollige talg verwijderen zodat de kans op acne af neemt.

Op onze site vindt u vast wat u zoekt tegen acne en dat tegen voordeelprijzen en tal van kortingen.

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis levering
vanaf 40€
Discrete omgang
met uw bestelling
14 dagen
retourneren
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door