Omwille van uitzonderlijke drukte door het Coronavirus, lopen leveringen mogelijk enige vertraging op. Let op: u kan MAXIMUM 2 stuks per referentie aankopen. Alvast bedankt voor uw begrip.

Merken

Anti-luizenbehandeling

Anti-luizenbehandeling

Heeft u of iemand in uw gezin last van luizen? Dan is het belangrijk meteen te starten met een behandeling om verdere verspreiding te voorkomen. Bij Optiphar vindt u shampoo's, lotions en sprays die luizen en neten op doeltreffende wijze doden en verwijderen.

Iedereen kan besmet raken met luizen. Het is echter zo dat vooral kinderen van 3 tot 12 jaar last hebben van luizen. Luizen verspreiden zich namelijk door fysiek contact en niet door te springen van het ene hoofd naar het andere zoals vaak verkeerdelijk wordt gedacht. Kinderen hebben meer fysiek contact met hun leeftijdsgenootjes dan volwassenen, waardoor de kans op verspreiding groter is. Ook door bijvoorbeeld mutsen en sjaals te wisselen, kunnen luizen zich verspreiden. Volwassenen die last hebben van luizen, werden vaak besmet door een kind.

Een van de vervelende symptomen van een luizenbesmetting is hevige jeuk. Deze jeuk is een reactie van de huid tegen de uitwerpselen en het speeksel van luizen. Vaak leidt jeuk tot kleine wondjes die vervolgens dan weer kunnen leiden tot infecties. 

Om er zeker van te zijn dat u of uw kind luizen heeft, kunt u met behulp van de nat-kam-methode uw haar en hoofdhuid controleren. Hiervoor gebruikt u best een luizenkam met fijne tanden die zo dicht mogelijk bij elkaar staan. Maak het haar nat met lauw warm water en breng een ruime hoeveelheid conditioner aan. Vervolgens kunt u het haar beetje per beetje volledig uitkammen. Begin bij de nek en kam in de richting van het voorhoofd (Buig uw hoofd voorover of laat uw kind vooroverbuigen). Blijf tijdens het kammen dicht bij de hoofdhuid, waar de luizen zich vastzetten. Wanneer al het haar naar voren is gekamd, begint u opnieuw en kamt u het haar terug naar achteren. Spoel het haar daarna goed uit met lauw water.

Bij Optiphar vindt u doeltreffende behandelingen tegen luizen die het haar van u of uw kind snel luisvrij maken. In het aanbod vindt u merken zoals Quies, Silikom, Elimax en Paranix. Ook bieden wij preventieve behandelingen aan die helpen om een besmetting met luizen te voorkomen.

  Optiphar, uw online apotheek

  Voor advies of hulp, contacteer ons

  Gratis levering
  vanaf 40€
  Discrete omgang
  met uw bestelling
  14 dagen
  retourneren
  Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
  Betaalmogelijkheden
  Snelle levering door