Omwille van uitzonderlijke drukte door het Coronavirus, lopen leveringen mogelijk enige vertraging op. Alvast bedankt voor uw begrip.

Merken

Eiwitshakes

Eiwitshakes

Een eiwitshake is voor vele sporters een vaste aanvulling op hun voeding. Ze bevorderen namelijk de groei en het behoud van de spieren. Bovendien kan een eiwitshake ook gebruikt worden tijdens een koolhydraatarm dieet of eiwitdieet. Ze bevatten weinig vetten en koolhydraten, en zijn ideaal als tussendoortje. Ze zorgen bovendien voor een langer verzadigd gevoel.

Eiwitten bestaan uit aminozuren. Er zijn een aantal aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Dit zijn de essentiële aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van het lichaam. Het is dus erg belangrijk om voldoende eiwitten op te nemen. Zo voorkomt u spierafbraak.

Een eiwitshake bevat gemiddeld zo'n twintig gram eiwit. Gezonde mensen hebben 0,8 tot 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Eiwitten zijn voornamelijk terug te vinden in vlees, vis, melk, kaas, eieren, graanproducten, peulvruchten en noten. Denkt u dat u niet voldoende eiwitten binnen krijgt of hebt u extra eiwitten nodig? Dan kan een eiwitshake u helpen tekorten snel en efficiënt aan te vullen. Het is echter aangeraden om via een gezonde voeding zoveel mogelijk eiwitten op te nemen. Met een eiwitshake neemt u namelijk uitsluitend eiwitten op, terwijl u met een gezonde voeding naast deze eiwitten ook andere essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen binnen krijgt.

Veel fanatieke sporters nemen direct na het sporten een eiwitshake of eiwitreep om het herstel van de spiermassa te bevorderen. Er bestaan echter verschillende soorten eiwitten die elk een wat andere werking hebben. Standaard eiwitshakes bevatten doorgaans whey-eiwit (wei-eiwit) of caseïne-eiwit. Whey-eiwit wordt sneller opgenomen en is ideaal kort voor of na een training. Caseïne-eiwit heeft een tragere absorptie en is daarom het best 's avonds of op rustdagen te gebruiken.

In het gamma van Optiphar kunt u een ruim aanbod aan eiwitrijke producten vinden. We bieden eiwitshakes van bekende sportmerken zoals Etixx, Performance en 6d Sports Nutrition aan. Ook van merken die zich eerder richten op afslanken, kunt u bij Optiphar eiwitshakes terugvinden. Denk maar aan Modifast, XLS Nutrition of Kineslim. U vindt bij Optiphar naast shakes ook complete maaltijden en andere snacks zoals eiwitrepen. Neem ook een kijkje in het assortiment van sportproducten rijk aan eiwitten voor een nog uitgebreider aanbod.

Optiphar, uw online apotheek

Voor advies of hulp, contacteer ons

Gratis levering
€39 (BE) - €49 (NL)
Discrete omgang
met uw bestelling
14 dagen
retourneren
Schrijf u hier in voor nieuws, kortingen en promoties:
Betaalmogelijkheden
Snelle levering door